tiistai 26. tammikuuta 2016

Moraalitonta rahan palvontaa


Minä luulen, että suurin osa suomalaisista on sitä mieltä, että sairaalan on tehtävä tehtävänsä täysin riippumatta siitä. mitä hoito tulee maksamaan. Tuskin kukaan on valmis sanomaan, että sairaat ovat jotenkin likvidoitava tai jätettävä heitteille, koska on oletettavissa, että joukossa on luulosairaita ja teeskentelijöitä, ja se tulee meille terveille aivan liian kalliiksi. Voi olla, että minä olen vain sinisilmäinen, mutta uskon suomalaisten haluavan hyvää hoitoa, maksoi mitä maksoi.

 
Jotenkin minusta tuntuu moraalittomalta puhua rahasta silloin, kun kyse on pakolaisista. He ovat tulleet tänne henkensä hädässä, mutta me ahneet suomalaiset alammekin laskea heidän hintaansa. Joukossa on moni todella oppineita ihmisiä joiden hyöty on meille arvaamaton, joten me emme edes osaa tätä hintaa laskea. Me kunnon kansalaiset, ainakin me, jotka olemme itse saaneet kokea lähes saman, emme edes ajattele rahaa. Kysymys on inhimmillisestä hädästä, jossa jokaisen tulisi tehdä voitavansa.

En ihan hyvällä katsoisi lääkäriä, joka heittelisi potilaita sairaalasta, koska hoito tulee liian kalliiksi. Samoin hieman karsastan näitä "rajat kiinni" -porukoita. Niin kauan kuin rahasta edes kehdataan puhua, on kyseessä täysin sama asia.

Ei tähän ihan heti tarvitsisi suomalaista ay-liikettä sotkea, mutta kun satuin televisiossa näkemään pätkän, jossa joku porukka marssi ulos työpaikaltaan, mukamas hallitusta vastaan, tuli minulle tosi paha olo. Se ei ollut demokratiaa, se oli anarkismia. Suomalaisen suhtautumisesta rahaan kertoi jonkun "tolleron" kommentti, jossa hän vihjasi, että telakoilla on niin huonot palkat, että työmies kuolee nälkään, jos hallitus toteuttaa sille kuuluvia tehtäviä - laatii lakeja.

Oikeasti en tiedä millaiset palkat telakoilla on, mutta melkein varma olen, että niin vähää ei missään makseta, että nälkäkuolema olisi lähelläkään, vaikka palkat puolitettaisiin.

No miten tämä liittyy pakolaisiin? Siten, että kun sattumalta tiedän, että nuo pakolaiset kotimaassaan ovat joutuneet elämään 10 - 20 € kuukausituloilla, niin miten ei suomalainen selviä monikymmenkertaisella rahalla?

Mitä taas mielenosoituksiin tulee, niin hallitusta vastaan ei kannata osoittaa mieltään heikentämällä Suomen entisestäänkin heikkoa kansainvälistä kilpailukykyä. Suomessa on kyllä tilaisuus neljän vuoden välein osoittaa tyytymättömyyttä politiikkaa kohtaan.

Kyllä minä tiedän, että on riski, että pakolaisten joukossa on ihmisiä, jotka saattavat olla rikollisia. Se riski vain täytyy ottaa. Näinhän se ihmisjoukoissa yleensä on, mutta luotan naiiviuttani myös Suomen viranomaisiin. Kyllä he löytävät tuostakin porukasta rikolliset ja toimittavat heidät sitten aikanaan sinne, missä pippuri kasvaa.

Melko varma tosiasia on, että jos esimerkiksi maahanmuuttajissa on rikollisia 5% ja loput 95% kunnon kansalaisia, niin esimerkiksi noissa Odinin sotureiksi itseään kutsuvissa joukkioissa on 5% kunnon kansalaisia ja 95% rikollisia.

Tilastot kertovat, mitä kertovat. Kyllähän ne pääasiallisesti ovat ihan oikeita, mutta tilastojen lukutaito näyttää "maahanmuutokriittisiltä" puuttuvan. Esimerkiksi ulkomaalaisista rikoksentekijöistä suurimman ryhmän muodostavat ruotsalaiset, virolaiset ja venäläiset. Miksi sitten ruotsalaiset? .No oikeasti he ovatkin Ruotsin kansalaisuuden saaneita suomalaisia ja muillakaan rikollisilla ei ole vakituista asuinpaikkaa Suomessa. Tästä tilastojen vääristelystä saavat sitten pakolaiset kärsiä, vaikka eivät ehkä ihan puhtaita pulmusia ole hekään.

Tilastot kertovat muutakin. Ne kertovat myös sen, että parhaiten maailmassa ovat menestyneet juuri ne maat, joissa on suhteellisesti eniten "mamuja".

Jos joku Saksa, Englanti, Sveitsi tai jopa Ruotsi alkavat hieman rajoittaa maahnamuuttoa, on se tietysti heidän asiansa. On kuitenkin muistettava, että nämä maat ovat ottaneet moninkertaisen määrän "mamuja" verrattuna Suomeen. Nämä maat ovat myös "talousmaaottelussa" kilometrikaupalla Suomea edellä.

Kun kerran inhimmillistä hätää halutaan mitata rahassa, niin ottakaapa ihan vaan huviksenne huomioon myös nämä seikat. Lopetettaisiinko syöpähoidot, sydämenohitusleikkaukset, elinsiirrot ja diabeetikkojen hoidot, koska ne maksavat summia, joita kaikki eivät edes käsitä.

Ainakin minua hävettää puhua rahasta, silloin kun on kyse ihmisten hädästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti