sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Tolleroiden matematiikkkaa

Minusta tuntuu, että se on tolleroiden matematiikkaa, jonka mukaan maahanmuutto saadaan näyttämään kalliilta. Tottahan se tietysti on, että se maksaa, mutta ei kai me oikeasti olla niin tolleroita, että mennään kauppaan, maksetaan tavarat ja jätetään ne sitten sinne. Varmasti on niin, että tuon joukon mukana tulee myös epäsosiaalista ainesta ja niitäkin, joista ei oikein ole hyötyä kenellekään. Aivan samoin kun tapahtuu meillä kotimassa syntyneiden keskuudessa. Erona onkin vain se, että täällä syntynyt ennen työelämään siirtymistään maksaa varmasti paljon enemmän kuin yksittäinen maahanmuuttaja. Korkeasti koulutettujen ja lähes kouluttamattomien suhdekin näyttää olevan melkein sama täällä syntyneiden ja tänne muuttaneiden keskuudessa jopa niin, että tulijat ovat hieman paremmin koulutettuja. Se ei kuitenkaan saa ole mikään kriteeri ihmisiä tänne päästettäessä.

Rajat kiinni -liikkeet eivät oikein taida tietää mitä tekevät. Jos todella joutuisin pakon edessä sulkemaan rajojamme, panisin ne kyllä kiinni siten, että täältä maasta ei liuettaisi ulkomaille kallis koulutus mukana. Maastamuutto tulee tosiasiassa paljon kalliimmaksi kuin maahanmuutto. On uskomatonta, että me maksamme synnytyksen aiheuttaman laskun, jonka jälkeen alkaa lapsilisä juosta välittömästi. Viemme lapsemme tarhaan ja myöhemmin peruskouluun. Sen jälkeen ovat vuorossa tosi kalliit ammattiopinnot, ja kun lapsemme on kuluttanut satoja tuhansia yhteiskunnan varoja, hän pakkaa laukkunsa ja matkustaa ulkomaille, perustaakseen siellä perheen ja aloittaakseen uuden elämän. Näitä maasta muuttajia on aina viime vuosiin saakka ollut enemmän kuin maahan muuttaneita. Taloutemme onneksi nykyinen ns. ”pakolaistulva” on kääntänyt tilanteen päinvastaiseksi. Jo olikin aika, sillä syntyvyys Suomessa on laskenut sitä vauhtia, että jos ei ulkopuolista apua saada, ei kansantaloutemme kestä tätä maasta muuttoa. Onneksi tilanne on nyt näin, sillä ihan vain näppituntumalta olen sitä mieltä, että ulkomaalaisen kotouttaminen on halvempaa kuin vastasyntyneen suomalaisen kotouttaminen.

Väläyttelin tässä nyt hetken tätä taloudellista argumenttia vain siksi, että meidän rasistinen siipi niin usein vetoaa siihen, lainkaan tietämättä mistä puhuvat. Taloudellinen hyöty tulee kuitenkin sivutuotteena, sillä eiköhän inhimillisyys kuitenkin ole se tärkein asia. Toki meillä on työperäistä maahanmuuttoa pakolaisongelman lisäksi ja molemmat meidän on hyväksyttävä. Jokaisen kristityn velvollisuus on auttaa hädässä olevaa ihan kyselemättä uskonnollisen tai poliittisen puolueen jäsenkirjaa. Ns. pakolaisongelma onkin ensisijaisesti pakolaisten ongelma.

Minun henkilökohtainen mielipiteeni on, että mikään rodullinen, uskonnollinen tai poliittinen ryhmittymä ei voi julistaa mitään plänttiä tältä planeetalta omakseen. Meidän tulisi hyväksyä sekä tulijat että lähtijät. Totta kai meillä on oikeus vaatia, että tulijat noudattavat luomamme yhteiskunnan lakeja ja asetuksia, samoin kun tässä maassa syntyneidenkin on tehtävä. Lähtijöiltä voisimme peräti vaatia sijoittamamme rahat takaisin, ennen lähtöä. Tämä koskisi tietenkin sekä ”mamuja” että syntyperäisiä suomalaisia. Eihän toki ole oikein, että kun veronmaksaja on maksanut jonkun opinnot, tämä lähtee lätkimään antamatta mitään vastinetta.

Ihan niin kuin sanoin, tämä on vain minun mielipiteeni, enkä ihan oikeasti vaadi, että näin tulisi menetellä. Jos kuitenkin meneteltäisiin, pitäisin sitä oikeudellisesti perusteltuna. Oikeudellisesti perusteltua ei sen sijaan ole se, että joku suomalainen viranomainen päättää, kenen on turvallista palata kotimaahansa ja kenen taas ei. Kyllä turvallisuustilanne on niin henkilökohtainen asia, että vain asianomainen voi sen tietää. Useimmat ”maan alle” katoamiset johtuvat siitä, että viranomainen on tehnyt väärän päätöksen.

Joo, kyllä minä olen ”suvakki” ja olen siitä ylpeä. Uskoisin sen johtuvan ainakin osittain siitä, että olen nähnyt Raution ja Himangan lisäksi pari muutakin pitäjää. Tuntemani ulkomaalaiset ovat poikkeuksetta kunnon ihmisiä, mitä en aina voi sanoa ulkomailla tapaamistani suomalaisista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti