torstai 6. lokakuuta 2016

Mitä on maahanmuuttokriittisyys


Minä olen maahanmuuttokriittinen, mutta taidankin olla maamme ainut, joka oikeasti uskaltaudun käyttämään tätä rasistien omaksumaa nimitystä. Näinhän siinä on valitettavasti käynyt, että nuo kaksi sanaa ”rasismi” ja ”maahanmuuttokriittisyys” ovat melkein synonyymejä nykykielessä.

Kriittisyys on sitä, että johonkin asiaan suhtaudutaan kriittisesti ja tarkastellaan tasapuolisesti sen hyviä ja huonoja puolia. Hyvänä puolena minä pidän sitä, että maahanmuuttajat edes osittain pystyvät korvaamaan sen vajeen, joka pääsee syntymään siitä, että Suomi on edelleen muuttotappiovaltio ja lukemattomat koulutetut suomalaiset pakenevat ulkomaille vieden mennessään satojen tuhansien eurojen pääoman. Kritisoitavaa on tietysti siinä, että me emme ole pystyneet järjestämään kotoutumista riittävän hyvin, jotta nuo ”mamut” voisivat antaa täysitehoisen panoksensa yhteiskuntamme hyväksi. Myös pakolaisissa ja muissa ”mamuissa” on hyvin koulutettuja ihmisiä, mutta meidän tulisi ehdottomasti panostaa kotouttamiseen ja kielikoulutukseen enemmän resursseja. 

 Kuva: opintopolku.fi

Minä kritisoin siis suomalaisten tapaa ottaa vastaan nämä yhteiskunnallemme lähes välttämättömät ihmiset. He korvaavat osittain muuttotappion sekä alhaisen syntyvyyden, joka ei pitkällä tähtäyksellä riittäisi edes nykyisen elintasomme ylläpitämiseen. Jos nykyinen matematiikan koulutuksemme on niin heikkoa, että emme itse pysty edes tätä laskemaan, niin lohduttakoon se tieto, että tulijoiden joukossa on useita matematiikan opettajia.

Siis maahanmuuttajien huonosti järjestettyä vastaanottoa ja kotouttamista minä kritisoin ja siksi voin sanoa olevani maahanmuuttokriittinen.

Tätä titteliä tosin yrittävät käyttää myös maahanmuuton vastustajat, mutta kyllä he melko selkeästi täyttävät rasismin tunnusmerkit. Sellaiseen käyttäytymiseen meillä ei yksinkertaisesti olisi varaa.

Kun rasisti laskee maahanmuuton kustannuksia ,hän käyttäytyy kuin kauppias, joka ynnää yhteen ostolaskut, mutta ei huomioi tuloja ollenkaan. Sellaisen matematiikan perusteella tuskin on järkevää tehdä päätelmiä liiketoiminnan kannattavuudesta. Ihan vain vastapainona rasistien kiljunnalle ”maahanmuuton kulut on laskettava” lisään tähän nyt tuon lauseen: ”maahanmuuton tulot on laskettava.” Totta tietysti on, että hyötyjen ja haittojen vertailu ei aina tapahdu euroissa yksinkertaisesti siitä syystä, että kaikkea ei voi rahassa laskea.

Täysin turha on myöskin maahanmuuttopolitiikkamme rinnastaminen niihin maihin, joissa hyvin suuri osa asukkaista on jo nyt muita kuin syntyperäisiä. Se saattaa luultavasti olla erilaista.

Meille ”mamuista” on pääsääntöisesti vain hyötyä. Jos ei muuta, niin ainakin peräkamaripojat näkevät, millaisia ihmiset ovat muualla maailmassa. Tuskin kuitenkaan uskovat, jos minä sanon, että melkein samanlaisia ovat kuin Suomessakin. Ehkä vain erinäköisiä, kaikki eivät edes sitäkään. Sen lisäksi monet ovat ahkerampia ja vähempään tyytyväisiä.

Ei silti ole oikein, että pidämme Moskovan yliopiston professoria kadunlakaisijana Helsingissä. Ihan oikeasti meillä ei ole siihen varaa, vaikka mies on ihan tyytyväinen, eikä heti kilju, että olisi saatava koulutusta vastaavaa työtä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti