torstai 13. lokakuuta 2016

Lobbareiden metsästysmaat


Suomi on milloin maailman paras, milloin maailman huonoin, mutta vain harvoin sitä mitä se oikeasti on. Siis aivan keskinkertainen valtio valtioiden joukossa, missä mikään ei ole niin järin ihmeellistä... paitsi lobbarit. Ne ovat onnistuneet syöttämään mitä ihmeellisimpiä käsityksiä ihmisille, jotka eivät ole onnistuneet kasvattamaan normaalia itsetuntoa. Sekin kai johtuu lobbauksesta, sillä normaali-ihminen ainakin hieman epäilee sitä, mitä hänelle päivittäin yritetään syöttää. Väkisinkin siitä tulee hieman epävarma olo, ja kun johonkin halutaan uskoa, uskotaan sitten lobbareita, sillä hehän lupaavat kaksi kaunista ja vähän hyvää sen päälle.
 

Heti varmuudella voin kertoa, että meillä ei ole maailman paras koulujärjestelmä, emmekä ole läheskään maailman vähiten korruptoitunut maa. Tilastojen mukaan kyllä lähellä kärkeä, mutta kun sattuu olemaan niin, että on vain tilasto, joka koskee viranomaisiin kohdistettua korruptiota, joka Suomessa lienee aika vähäistä. Ei ihan tuntematonta, kuten Jari Aarnion tapaus todistaa, mutta ei sentään maan tapa. Rakenteellinen korruptio ja lobbaus samoin kun ”hyvä veli”- verkostot sen sijaan ovat maan tapa, ja ne kyllä pudottavat Suomen samaan sarjaan kehitysmaiden kanssa.

Lobbareiden metsästysmaita ovat paikat, jossa oletetaan olevan tietämättömiä ihmisiä. Joistakin asioista suurin osa kansaa on lähes täysin tietämätöntä, ja nämä tietämättömät luottavat sitten toisten tietämättömien tekemiin päätöksiin. On valitettavaa, että nämä toiset tietämättömät muodostavat meidän valtuustoja ja jopa eduskunnankin. Näihin instansseihin ei suinkaan ole pääsyvaatimuksena asiantuntemus, vaan mahdollisimman niukka häviö hiihtokilpailuissa.

Viime aikojen suosituimpia lobbareiden aiheita ovat energiapolitiikka ja maahanmuuttajat. Virallisesti ei maahanmuuttoa vastusteta, sillä olisihan epäeettistä yllyttää kansaa vastustamaan hädänalaisten auttamista. Siksi ei myöskään virallista lobbausta ole, mutta sitäkin voimakkaampaa ”somettamista.” Kai siitä jollekin kunnon ihmiselle tulee paha olo, mutta tuskin sillä muuta vaikutusta on.

Paha olo tulee myös vibroakustiseen oireyhtymään (T75.2) sairastuneille ihmisille, jotka ovat joutuneet tuulimyllyjen vaikutusalueelle. Ikäväkseni minä kuulun tuohon vähemmistöön ja tiedän mistä puhun. Kriittiseen suhtautumiseeni on vaikuttanut energiapainotteinen tuotantotalousinsinöörin koulutus sekä työkokemukseni voimalaitoksilla. Joskus nousen suorastaan takajaloilleni, kun olen seurannut tuulivoimalobbareiden tuulivoiman tuputtamista asiaan perehtymättömille kuntien valtuustoille. Valtuutetut ovat kerta kaikkiaan unohtaneet selvilleottovelvollisuutensa ja antavat lobbareiden tuputtaa täysin perätöntä tietoa. Koska on oletettavaa, että tuulivoimayhtiöt tietävät itse totuuden tästä näennäisvoimasta, on vastuutonta saada syöttää tuollaista puppua siitä tietämättömille ihmisille. Se on verrattavissa vajaaälyisen hyväksikäyttöön ja täyttää kaikki petoksen tunnusmerkit. Eri puolilla maailmaa, jopa joskus Suomessakin, on jo nostettu oikeusjuttuja tuulivoimayhtiöitä kohtaan. Samaa olen harkinnut minäkin, sillä onhan inframelu aiheuttanut jo terveyden menetyksen lisäksi myös taloudellisia vaikeuksia.

Saa nyt sitten nähdä, vieläkö Tuuliwatti suhtautuu ylimielisesti perusteltuun laskuuni, jonka olen valmis vaatimaan myös oikeusteitse.

On ikävää, että jotkut ihmiset on onnistuttu pelottelemaan myös ydinvoimalla, josta ei kuitenkaan koskaan ole todettu aiheutuvan mitään vahinkoa ympäristölle eikä ympäristön asukkaille. On kyllä totta, että maailmassa on tapahtunut kaksi suurehkoa ydinonnettomuutta, mutta niidenkin vaikutusta on suuresti liioiteltu. En vähättele minäkään, mutta en kuitenkaan vastusta kehitystä. Enemmän ihmisiä on kuollut jäätyään junan alle, mutta haluaisin silti rakennuttaa rautatien Ylivieskasta Kalajoelle. Eivät onnettomuudet sillä lakkaa, että pelätään sellaistakin, jota ei ole olemassa. Varmaa on, että et jää junan alle, jos pysyttelet Kalajoella, mutta saattaa olla, että suppea näkemyksesi näivettää sielun ja aivot.

Ydinvoimalat eivät säteile, mutta tuulimyllyt turmelevat ympäristön. Tämä on tieteellisesti näytetty toteen, vaikkakin tutkimukset on tehty ulkomailla. Uskokaa ihan huviksenne, että tuulivoimayhtiöiden rahoittamilla kyselytutkimuksilla ei todellakaan ole mitään arvoa eikä mitään tekoa tieteen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti