tiistai 15. lokakuuta 2013

"Persut" ja rasismi


Olen yli 40 vuotta ollut läheisesti tekemisissä perussuomalaisessa hengessä toimivan puolueen kanssa, ja jo 80-luvulla olin SMP:n ehdokkaana kunnallisvaaleissa. Työni takia vaihdoin paikkakuntaa melko usein, enkä varsinkaan opettajan toimeni takia halunnut olla julkisesti minkään puolueen jäsen. Vuosituhannen alussa minua kuitenkin pyydettiin erään kansanedustajaehdokkaan vaalipäälliköksi, joten liityin nyt tällä välillä perustettuun perussuomalaiseen puolueeseen, joka oli vanhan SMP:n suoranainen jatkumo.

Korvat höröllä kuuntelin mitä puolueesta nyt puhuttiin ja sain myös vaimoni välityksellä tietoja siitä, mitä ulkomailla ”persuista” ajateltiin. Rasistiset ulkomaalaiset oikeistopuolueet olivat ottaneet oppia Perussuomalaiset rp:n toiminnasta. Tietysti viisasta ja hyvä niin, mutta leimautuminen tähän Euroopassa toimivaan äärioikeistoon toi tullessaan myös rasitteita, joita ei todella olisi tarvittu.  Perussuomalaiset saivat rasistisen leiman. Näin siitäkin huolimatta, että monet puolueen piirissä toimivat ihmiset ovat ulkomaalaistaustaisia. He nimenomaan haluavat leimautua suomalaiseen yhteiskuntaan, ja parhaiten se tapahtuu perussuomalaisten kautta.

Täällä Kalajoella ei tätä rasistista ongelmaa juuri näe, sillä Kalajoen Perussuomalaiset ry:n sihteeri toimii maahanmuuttoasiamiehenä ja Monikulttuurinen Pohjanmaa ry- yhdistyksen (MOPO) puheenjohtajana. Perussuomalaisten ääniharava kunnallisvaaleissa oli thaimaalaissyntyinen Lek Pernu, ja allekirjoittanutkin tekee vapaaehtoistyötä ulkomaalaisten parissa.  Jos puolueen puheenjohtaja joskus kirjoittaakin maahanmuuttopolitiikkan ja muslimiuskon vastaisesti, en silti pidä häntä rasistina.  Reijon selkeä sanoma on, että maassa maan tavalla, ja tiedän, että hän mieluimmin puolustaa näitä ihmisiä kuin heittää kivillä. Onhan se totta, ettei nykyinen monien virastojen systeemi oikein suosi näitä ihmisiä. Kun resurssimme joka tapauksessa ovat rajalliset, ei olisi ihan väärin, jos Suomi suorittaisi hieman paremman karsinnan siinä vaiheessa, kun ihmisiä tuodaan tänne - ihan vain siksi, että ei sitten täällä enää tarvitsisi asettaa ylimääräisiä esteitä, vaan voitaisiin keskittyä kotoutumiseen ja kielen oppimiseen.

 

Totta tietysti on, että ulkomailta tullut rasistisen puolueen leima on vetänyt mukaan joitakin rasistisesti ajattelevia yksilöitä, mutta puolueen linja se ei ole, ja vielä vähemmän se on Kalajoen Perussuomalaisten linja.  Eräässä kulttuuripainotteisessa tilaisuudessa tämän totesi ääneen myös aikoinaan vuoden pakolaisnaiseksi valittu Fatbarthe Hetemaj, joka toimii Kokoomuksen valtuutettuna Helsingissä.  Fatbarthe totesi puolivirallisesti, että jokaisessa puolueessa on myös rasismia ja että Perussuomalaiset eivät ole missään erikoisasemassa tämän asian suhteen.

Juuri näinhän se on.  Täällä ei todellakaan ole rasismia ”persujen” keskuudessa, jopa minä kehotin julkisesti kannattajiani äänestämään näitä maahanmuuttajaehdokkaitamme.  Suuressa itsekkyydessäni kuitenkin äänestin itseäni, mutta totuuden nimissä on sanottava, että hetken kuitenkin harkitsin.

Rasistisen leiman poistaminen ennen seuraavia isoja vaaleja on yksi puolueen tärkeimmistä tehtävistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti