keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Pieleen meni että paukahti



 


En nyt viitsi kertailla syitä jotka johtivat Kalajoen Perussuomalaiset ry:n osittaiseen hajoamiseen. Tehköön jokainen siitä omia arvioitaan. Ongelma onkin nyt se, miksi piirijärjestö epäonnistui sovitteluyrityksissään. En tiedä voiko niin edes sanoa, sillä kyllä kai ne yritykset olivat vähintäänkin kyseenalaisia.

Suomalaiset ovat kyllä rallikansaa, mutta kun piirisihteeri kohdistaa kaikki voimansa vain tyhjänpäiväiseen ajeluun, niin kyllä me Kalajoen perussuomalaiset asiaa ihmeteltiin. Yhtään sovittelutilaisuutta ei järjestetty eikä ketään haluttu yhteiseen palaveriin. Näin siis lupauksista huolimatta.

Kalajoen Perussuomalaiset ry kyllä järjesti kokouksen, jossa asiat pantiin kuntoon ketään syyttelemättä, mutta piirijärjestölle tämä ei riittänyt. 

Miksi ei riittänyt?  Se kysymys on vieläkin avoin, mutta eiköhän kaiken takana ole tietämättömyys Kalajoen asioista ja piirin puheenjohtajan mielissä sitkeästi istunut käsitys uudesta paikallisosastosta.  Ehkä kyse oli päähänpinttymästä, joka esti järjen valon sisään pääsyn.  Asioita ei yksinkertaisesti voida hoitaa näin.

Kun kalajokisten ”selän takana” puuhattiin uutta paikallisjärjestöä Merijärvelle, johon sitten pakkoliitoksin haluttiin liittää myös Kalajoen perussuomalaiset, oli mitta lopullisesti täysi. Tuskin kumpikaan ”riidan” osapuoli oli kovin ilahtunut päätöksestä ja tuskin on luultavaa, että yhtään jäsentä Kalajoelta liittyy Joukamon perustamaan Merijärven yhdistykseen.  Oikeastaan se on sääli sekä merijärvisiä että kalajokisia kohtaan.  Todennäköistä on, että kun aika on kypsä, merijärviset olisivat ihan itse pystyneet perustamaan järjestön. Nyt se on varsin epätodennäköistä ja siirtyy varmuudella tulevaisuuteen. Voihan olla, että kunnat aikanaan yhdistyvät, jolloin merijärviset voisivat liittyä Kalajoen järjestöön. Se olisi oikein ja alkuperäisen suunnitelman mukaista.

Onni onnettomuudessa on se, että Kalajoen Perussuomalaisten nykyinen johto on hyvin lainkuuliasta ja sääntötietoista porukkaa. Ei edes pienessä mielessä käynyt, että yhdistys lopettaisi toimintansa. Sen verran olemme kai velkaa jo niille ihmisille, jotka 40 vuotta sitten panivat yhdistyksen alulle SMP:nimissä.  Ei tietenkään sitä anneta Helsingin herrojen eikä edes piirin puheenjohtajan hävittää.  Yhdistyksen voi lakkauttaa ainoastaan yhdistys itse, eikä minun tietääkseni sellaisia suunnitelmia ole. Olen syvästi tietoinen, että ainakin nykyiset jäsenet ovat valmiitta jatkamaan toimintaa Kalajoen omassa yhdistyksessä.

Ehkä tässä nyt hieman mukaillaan tunnetun suomalaisen suuhun pantuja sanoja, kun totean: ”Merijärvisiä emme ole, vieskalaisiksi emme koskaan voi tulla, olkaamme siis kalajokisia.”

Kalajoen Perussuomalaiset ry on demokraattinen järjestö, jonka jäseniksi kaikki asiasta kiinnostuneet lakia ja sääntöjä kunnioittavat ihmiset ovat tervetulleita. Järjestö ajaa pääasiassa Kalajoen asioita ja perussuomalaisia arvoja lain ja sääntöjen puitteissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti