sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Karjalanpiirakoita

Kyllä kyllä…. kyllä tämä yhä edelleen on poliittinen blogi, vaikka poliittisesti vääristellyt tiedot viimeisimmässä Perussuomalainen-lehdessä saikin minut päättämään, että 40 vuotta kestänyt urani kyseisessä puolueessa ja sitä edeltäneessä SMP:sä saa nyt loppua. Helpotushan se lopulta oli, sillä kyllä puolueen nopea kasvu oli tuonut mukaan monia ihmisiä, jotka ajattelivat enemmän omaa imagoaan kuin puolueen päämääriä.

Ei siis enää tarpeettomia lehdenjakomatkoja, eikä kylmillä toreilla värjöttelyä. Niin, kyllä se viimeinen pisara oli, että kun Kalajoen Perussuomalaiset ry oli varannut toripaikat sekä Tyngän Maalaismarkkinoille että Plassin syysmarkkinoille, tunki sinne täysin yhdistykseen kuulumatonta porukkaa telttoineen samalle paikalle. No eihän se tietysti olisi onnistunut, jos asia olisi riitautettu, mutta sen verran fiksuja olivat paikalla olleet Kalajoen Perussuomalaisten edustajat, että välttivät julkista riitelyä ja sopivat yhteistyöstä, mutta siitä huolimatta tilaisuuden järjestäjä ja toripaikan maksaja oli Kalajoen Perussuomalaiset ry.


 

Kalajoen Perussuomalaiset ry järjesti myös Plassin toripaikan, jonka toki maksoi kansanedustaja Pirkko Mattila osana EU-vaalien kampanjaansa. Ainoat Plassilla koko ajan molempina päivinä paikalla olleet ihmiset olivat Kalajoen Perussuomalaisten sihteeri Pirjo Keronen sekä allekirjoittanut. Kylmähän siellä oli, mutta sovittu mikä sovittu. Sitä tosiasiaa ei onnistu muuttamaan edes loistavasti rajattu Tyngällä otettukuva kyseisessä lehdessä, vaikka sillä ehkä yritettiin antaa kuva jostakin aivan muusta.
Sovussahan sielläkin mentiin, vaikka sopua ei juurikaan rakentaneet muut kuin Kalajoen Perussuomalaiset, yhdessä Matti Pinolan ja Pirkko Mattilan kanssa. Jotenkin surullista se oli, että melkein olisi luullut järjestösihteerin kärsineen tilanteesta. En kai minäkään tätä harmoniaa olisi halunnut pilata, mutta kun…. Ei ole herra järjestösihteeri muuta saanut aikaan kuin jatkuvan riidan ylläpitämistä passiivisella, jopa ajoittain riitaa kylvävällä toiminnallaan.

Melkein olisin luullut, että piirin puheenjohtaja Paula Juka olisi tajunnut, että mennyt mikä mennyt. Ei hänellä ollut minkäänlaista valtaa eikä valtuutusta puuttua Kalajoen perussuomalaisten toimintaan, vaikka yrittikin hämmentää keittoa puhelinsoitoillaan. Kalajoen Perussuomalaiset ry on itsenäinen yhdistys, jonka jäsen Paula Juka ei ole, eikä hänellä näin ollen ole mitään asiaa puuttua järjestön toimintaan.

Ai että mitä se riitaa kylvävä toiminta on ollut? No oikeastihan se oli niin, että ns. sovittelutilanteessa ei pitäisi toimia kenenkään selän takana eikä antaa lehdistölle vääriä tietoja. Tulen kyllä ne aina oikaisemaan niissä medioissa, jotka ovat käytössäni, ja niitä on paljon. Jotenkin tuntuu siltä, että alussa mainitsemani jutut kuuluvat tähän kategoriaan.

Vaikka nyt eroankin puolueesta, ei se suinkaan tarkoita, että eroaisin Kalajoen Perussuomalaiset ry:stä. Se on hyvä yhdistys, joka tukee Perussuomalaiset rp:n ohjelmaa, mutta ei ehkä puoluetta. Emme yksinkertaisesti voi hyväksyä toimintaa, joka on epäoikeudenmukaista ja ehkä myös laitonta. On täysin turha luulla, että Perussuomalaiset rp:llä ja Paula Jukalla on mitään vaikutusvaltaa minuun tai kirjoituksiini. Kyllä se mahdollista on, mutta keinot ovat väärät.

Niin että karjalanpiirakoitten leipomiseksihan tämä menee. Kun karjalainen olen, niin alun alkaen kiinnostuin SMP:n ja Veikko Vennamon toiminnasta juuri juurieni vuoksi. Huomasin, että hänen poliittinen ideologiansa oli mielestäni oikea. En toki ollut kaikesta samaa mieltä, mutta hyvin monessa asiassa. Niin minusta tuli puolueen kannattaja ja myöhemmin myös sen jäsen. Perussuomalaisuus oli suoranaista jatkoa tälle, vaikka ihan alusta alkaen en ollut toiminnassa mukana. Viimeiset 10 vuotta kuitenkin. Niin se vaan on, että epärehellisyyttä en hyväksy missään muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti