lauantai 12. lokakuuta 2013

Hyvät Kalajoen markkinat



En minä nyt väitä, että nämä Plassin markkinat täällä Kalajoella olisivat Suomen parhaat.  Tuskinpa edes länsirannikon parhaat, mutta kauhean hyvät kuitenkin. Kyllä markkinat ovat muutakin kuin makkaran myyjien tapaamisjuhlat, sillä ne tarjoavat monille kansalaisjärjestöille tilaisuuden esittäytyä. Puolueet tämän olivat jo oivaltaneet ajat sitten, vaikka Perussuomalaisia lukuun ottamatta muut puolueet olivat kansan asialla vain vaalivuonna. Perussuomalaisia kiinnostaa aidosti yhteisten asioiden hoito myös tällaisina välivuosina. Niinpä Plassilakin olivat ”persut” esillä, eikä mitään paljonpuhuttua eripuraa tai nurkkakuntaisuutta näyttänyt olevan. Paljonhan asioita on puhuttu, mutta tosiasia lienee, että kyseessä on olleet lähinnä ihmisten väliset erimielisyydet, jotka ilman muuta on yhdistetty paikallisjärjestöön. 

Perjantaina olivat paikalla niin kalajokiset kuin merijärvisetkin, ihan sulassa sovussa, eikä minkäänlaista yhdistysten välistä vääntöä ollut. Sunnuntain oli Kalajoen Perussuomalaiset ry: sihteeri sopinut kansanedustajien päiväksi ja paikalla olivatkin Ville Vähämäki ja Pirkko Mattila ja heidän vahvistuksenaan pari paikallista. Jälleen kaikki olivat vain perussuomalaisia, ilman kaunaa ja vihanpitoa.  Katsoipa asiaa ihan miten tahansa, niin huhut Kalajoen Perussuomalaiset ry:n kuolemasta näyttävät kovasti liioitelluita. Totta se tietysti on, että yhdistys on erotettu perussuomalaisten piiriorganisaatiosta, mutta… Kysyä sopiikin, kuinka tarpeellista moiseen organisaatioon kuuluminen on.

Kerran kuukaudessa tapahtuva keskustelutilaisuus kuntalaisten kanssa ajaa reilusti ohi piirijärjestön nuivahkojen kokousten, joissa parhaassakin tapauksessa saa olla paikalla vain yksi paikallisjärjestön jäsen, keskustelemasta asioista, joita kukaan ei tunne omakseen. Mihin me moista piiriä tarvitsemme?

Plussaa Perussuomalaisille koitui varmasti thaimaalaisen korukauppiaan esiintyminen puolueen alueen yhteydessä. Perjantaipäivän oli Pirjo Keronen luvannut tälle ”mamulle”, ja Pirkko Mattila jatkoi lauantaina samaa linjaa. Kalajokisille tuli nyt selväksi, ettei ainakaan paikallistasolla ajeta kovin rasistista linjaa.  Johtuisikohan siitä, että puolueemme ääniharavakin on thaimaalaista alkuperää.  Ihan hyvä suomalainen.

Puhutaanpa sitten vähän vertauksilla, sillä joskus tapahtuu tosi huvittavia juttuja, joita ei oikein selväsanaisesti viitsi edes kertoa. Minua tapaus niin huvitti, että en vaan malta olla tätä kertomatta siinäkään pelossa, että joku vetää herneen nenäänsä.

Kuvitelkaapa tilannetta, että ostatte kaupasta pussin karamelleja ja päätätte myydä siitä puolet jollekin toiselle ihmiselle, joka haluaa maksaa koko pussin saadakseen oman puolikkaansa. Kuvaan astuu kolmas, täysin sivullinen henkilö joka soittaa kauppiaalle, että väärälle ihmiselle olet myynyt.  No tietenkään kauppias ei tehnyt mitään, ja mitä olisikaan voinut tehdä. Taisivat sekä kyvyt että halut puuttua.  Ostettuaan karamellipussin oli ostajalla kyllä täydellinen oikeus namuihin ja niiden jakoon ihan miten parhaaksi näki.

No mitenkä tämä sitten Plassin- markkinoihin liittyi? No ei oikeastaan mitenkään, mutta voitaisiinko kuvitella vaikka vaan ihan teoreettisesti, että melkein tuon kaltainen tapaus olisi voinut markkinoilla sattua.

No onhan se niin huvittava, ettei sellaista oikeasti voi tapahtua, vaikka huhuja kuulinkin. Kaikenlaisia huhujahan sitä liikkuu, mutta ei se ihan sama ole kuin totuus.

Munaus mikä munaus. Jos tällaista olisi sattunutkin, niin älkää ainakaan minua syyttäkö.  Täysin syytönhän minä tapaukseen olen, vaikka kerronkin siitä. Tällainen ”totuudentorvihan” tämä blogi on.  Joskus sattuu joku asia osumaan jonkun nilkkaan ja sitten joutuu ontumaan pitkään. Totuudeksi väittämäni asiat pystyn toki näyttämään toteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti