perjantai 20. syyskuuta 2013

Vennamolainen olo



Kyllä minä hyvin muistan, miten uutiskatsaukset väittivät kuvaa eduskunnasta, jossa kansanedustaja Veikko Vennamoa raahattiin ulos eduskunnasta. Kyllä minun miestä sääliksi kävi ja osaan vain kuvitella niitä ajatuksia, joita Veikon päässä liikkui.  
  

 http://yle.fi/elavaarkisto/kuvat/2011/id9586-previewImage140-9578-1.jpg

Olin silloin jo mukana politiikassa ja osittain noiden tapausten seurauksena liityin mukaan SMP:n opiskelijajärjestöön.  Siis osasin vain kuvitella, sillä enhän todella voinut tietää.  Omat ajatukseni kyllä tiesin. Noin ei yksinkertaisesti voi kohdella Suomen kanssa, ei edes edustajiensa välityksellä. Totuuden puhuminen yksinkertaisesti ei ole rikos, vaikka se häiritseekin rikoksen tekijöitä. Vennamon kyyditsijät olivat toki poliittisesti toiselta planeetalta. Siunaukseksihan tämä lopulta puolueelle koitui, mutta kyllä Vennamo uhrin joutui antamaan. Rötösherra luulivat voittaneensa, mutta hävisivät taistelun kansaa ja oikeudenmukaisuutta vastaan.

Kyllä minullekin tässä omassa ”rötösherrajahdissani” tuli hyvin vennamolainen olo, kun kuulin, että puolue asettui Kalajoella rötösherrojen puolelle. Rötösherrojen puolelle niin, sillä ei tarvitse lukea muuta kuin Reijo Karjalaisen sivuille laitetut kommentit, niin ymmärtää kuinka sairaasta joukosta on kysymys. Ei kukaan - siis ei kukaan -. sivistynyt ihminen syyllisty tuollaiseen. Jos nämä ihmiset todella luulevat itseänsä hovikelpoisiksi, niin kauas on kansa eksynyt länsimaisesta kulttuurista.

Malttamatonhan minä olen, ja vuodetkin vierivät. Tiedän hyvin, että totuus lopulta voittaa, mutta kyllä toiminnassa juuri nyt on mukana todellisia mätäpaiseita. Ei puolueen tarvitsisi hintaan mihin hyvänsä pyrkiä pitämään tätä porukkaa riveissään, sillä olen vakuuttunut, että yhdenkin poistaminen tuo tilalle kymmenen uutta. Nimiä mainitsematta tämä on jopa lausuttu ääneen täällä Kalajoella. Olisin aika selkärangaton, jos muitta mutkitta alistuisin yli 40 vuotta vanhan yhdistyksemme tuhoamiseen. Ei alistunut vastaan potkimatta Veikko Vennamokaan, enkä alistu minäkään. 

Jotenkin tiedän, ettei tämä ollut puoluejohdonkaan tarkoitus, mutta kyllä mahdollisia oikeudenkäyntejä media tulee käyttämään puoluetta vastaan. Hääppönen ei kannatuksemme Kalajoella ollut nytkään, mutta täällä se varmasti korostetusti näkysi.  Päivääkään en olisi perussuomalainen, ellei ajatus mielestäni olisi hyvä.  Ihmisiä joukossamme on kaikenlaisia, eivätkä kaikki ainakaan jaa perussuomalaista ajatusmaailmaa.  Taitavat ajaa vain omaa etuaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti