lauantai 14. syyskuuta 2013

Helsingin herrat


Täysin tuntematta Kalajoen asioita Helsingin herrat päättivät sulkea Kalajoen pois perussuomalaisten poliittiselta kartalta. Tämä tapahtui juuri silloin, kun perussuomalaisten kannatus oli jyrkässä nousussa. Helsingissä nimittäin päätettiin, että jatkossa aluetta yksistään edustaa Merijärven paikallisyhdistys, mihin kalajokisten pitäisi liittyä. 

Kuva: Markku Werkle
 
Sanomattakin on selvää, että ei merijärvisiä kiinnosta vähääkään Kalajoen asiat, kyllä nämä asiat ovat edelleen tukevasti kalajokisten omissa käsissä. Sen takia Kalajoen Perussuomalaiset ry on olemassa. Se on perustettu jo yli 40 v sitten SMP:n paikallisosastoksi ja jatkaa jossakin muodossa toimintaansa edelleen nimenomaan Kalajoen etuja ajatellen.  

Tällä hetkellä perussuomalaisilla on kaksi edustajaa Kalajoen valtuustossa, joskin toisesta taitaa olla kaupungille ja puolueelle pelkää vahinkoa. Tuskinpa Lek Pernukaan pääsee täysin oikeuksiinsa Erkki Ahon rinnalla.  Kalajoen Perussuomalaiset pyrkii muuttamaan tämänkin tulevaisuudessa, vaikka seuraaviin vaaleihin onkin vielä matkaa. Niissä kuitenkin nimenomaan Kalajoen Perussuomalaiset on mukana Kalajoen asioiden ajajana. Yhteistyötä voidaan tehdä periaatteessa kaikkien niiden puolueiden kanssa, jotka kannattavat samoja asioita ja samoja arvoja kuin me.  

Nyt olisi todella oikea aika liittyä Kalajoen Perussuomalaisiin. Se käy loistavasti tulemalla yhdistyksen syyskokoukseen 05.10.2013,  jolloin asioita ja toimintamuotoja käsitellään.  Tämä teksti on kutsuna kaikille ihmisille yli puoluerajojen. Kalajoen Perussuomalaiset ry:n säännöt eivät velvoita kuulumaan Perussuomalaiset rp:n, joskaan sitä ei pidetä haittana. Myös ulkopaikkakuntalaiset voivat osallistua kokoukseen ja tehdä ehdotuksia oman paikkakuntansa parasta ajatellen. Joskus on olemassa myös yhteisiä etuja, eikä niitä suinkaan tule vähätellä. Esimerkiksi pyhäjokiset ja raahelaiset voivat hyvinkin hyötyä yhdistyksestä, sillä jo nyt on järjestetty yhteinen koulutus kunnallispoliittisissa asioissa.  Koulutus onkin eräs parhaista yhteistyömuodoista, sillä jopa kuusi kautta kunnanvaltuustossa ei anna tietoa kunnallispoliittisesta päätöksenteosta.

Taitaa olla niin, että esimerkiksi Kalajoella ei ole yhtään valtuustoryhmää. Niitä ei vaan ole muodostettu.  Sattuuhan sitä, mutta sattuu myös sitä, ettei valtuutettua voi erottaa ryhmästä, jota ei ole edes olemassa.  Niin,… eikä oikein silloinkaan, jos uhkauksen syynä on vain se, että erotusuhan alainen on toiminut sääntöjen mukaan oikein ja että erotusuhka johtuu juuri tästä syystä.  Sitäkin näyttää sattuvan jopa melko isoissa asioissa.

Kaikkien kalajokisten tukea tarvitaan juuri nyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti