tiistai 2. huhtikuuta 2019

Kansallinen kokoomus

Suurimpia hallituspuolueita on haitallisuutensa vuoksi aika vaikea asettaa järjestykseen. Sillä haittoja on, ja koska puolueet ovat suuria, ovat haitakin yleensä suuria. Kaikki hallituspuolueet tavalla tai toisella ovat syyllistyneet nykyisiin haittoihin ja siihen, että se hallituksen suurin projekti - sote - ei sitten purjehtinut maaliin.  Sinisille täytyy toki antaa vapautus, sillä sinisethän ainoastaan pelasti hallituksen ja noudatti kolmen suurimman tekemään hallitusohjelmaa, niin kuin oikeasti pitikin tehdä.

Nyt on pelättävissä, että tulee vasemmiston hallitus, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki on aloitettava alusta, eikä ainakaan kaikki tapahdu kansan parhaaksi.

Kokoomuksen suurin munaus oli kai paljon puhuttu valinnanvapaus ja tapa, jolla sitä jääräpäisesti ajettiin, ilmeisenä tarkoituksena saada ylikansallisille yhtiöille jalansija Suomessa. Samalla veromarkoistamme suurin osa vierisi ulkomaalaisten taskuun, joka ilman muuta heikentäisi kansallista maksukykyämme. Tietysti on totta, että ulkomaalaisilla yhtiöillä on oikeus olla Suomessa, mutta tehköön sen omalla kustannuksellaan, eikä suomalaisten veronmaksajien rahoilla.


Kyllä suomalaisen yhteiskunnan tehtävä on pitää julkinen terveydenhuoltomme sellaisessa kunnossa, että se kelpaa niin rikkaille kuin köyhällekin. Siihen tarvitaan vain pieniä korjaustoimenpiteitä, eikä mitään suurisuuntaisia uudistuksia. Ei siis ihan pelkästään kokoomuksen valinnanvapauskaan riittänyt yksin kaatamaan sotea, mutta suurin yksittäinen syy se varmasti oli.

Meillä on ollut hyviä kokoomuslaisia valtiomiehiä, mutta lienee niin, että tilannekin on ollut hieman toisenlainen.

Nykykokoomuksesta suurin harmi tälle yhteiskunnalle olisi varmasti juuri yksityisten yhtiöiden suosiminen niissäkin asioissa, jotka yksiselitteisesti pitäisi jättää tämän yhteiskunnan itsensä hoidettavaksi. Enää puuttuisi vain se, että kansallinen verotusoikeutemme siirrettäisiin ulkomaalaisille yhtiöille ja jonkin meille vieraan yhtymän kanssa tehtäisiin puolustussopimus. Näin voitaisiin lakkauttaa omat puolustusvoimat.

Olen syvästi tietoinen, että moni lukijani huudahtaa nyt, että ”ei sentään”.  No ei, näissä olosuhteissa ei. Sillä onni onnettomuudessa on, että tuskin missään olosuhteissa kokoomus voisi saada niin suurta enemmistöä, että voisi tehdä noin hulluja päätöksiä.

Toistaiseksi tämä vaara onkin varsin vähäinen, mutta kyllä suunta on nähtävissä. Tarkoitan tällä suunnalla nyt jo ulkolaisten yhtiöiden rantautumista hoiva-alalle, sekä monia pienempiä lain- ja veronkiertoon soveltuvia muutoksia lainsäädännössämme.
Pahat kielet kertovat, että kunhan rautatiemme on saatettu veronmaksajien rahoilla kuntoon, avataan rataverkostomme ulkomaalaiselle kilpailulle.
En tiedä, tuleeko näin koskaan käymään, mutta se vaara on olemassa.

Kokoomus on ryhdikäs suomalainen puolue, mutta kyllä sen ensimmäinen tehtävä on pitää tämän kansan puolia.  Paras tapa suomalaisten edun ajamiseen on se, että kansallista etuamme varjellaan kaikilla lainsäädännöllisillä keinoilla.

Yksittäisten ihmisten muutto maasta toiseen on ihan hyvä asia, ainakin silloin kun se kohdistuu ulkomailta Suomeen, jolloin ei tietotaitoamme, lapsilisiämme ja muita yhteiskunnan yksilöön sijoittamia maksuja viedä maasta pois.

Selvää on kuitenkin se, että Suomen luonnonvaroja riistävien ulkomaalaisten ja suuren hoivayhtiöiden tulo Suomeen on sitä paljon puhuttua haittamahanmuuttoa. Se ei ole maamme edun mukaista.

Puhutaan vaan asioista, mutta niistä asioista, joilla on todellista merkitystä. Sen verran suuri puolue kokoomus on, että toivoisin sen palaavan juurilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti