lauantai 20. huhtikuuta 2019

Petos se on

Kyllä se niin on nähtävä, sillä moni uusi kansanedustaja on hehkutellut milloin minkinlaisia lupauksia päästäkseen eduskuntaan. Kun tuo paikka sitten on irronnut, petetään lupaukset jo ennen uuden eduskunnan järjestäytymistä.

En minä oikein tiedä, mitä kaiken takana on, mutta eihän se ihan korrektia ole, että jo eduskuntaan valittu ihminen on nyt sitten ehdokkaana EU-vaaleissa.  Jos ehdokas ei tiedä, että hän ei voi istua kahdessa parlamentissa yhtä aikaa, niin hän on ehkä liian tyhmä kumpaankaan tehtävään. Jos hän taas on tästä tietoinen, mutta jatkaa venkoiluaan siitä huolimatta, hän on epärehellinen ja tietysti sitä kautta myös soveltumaton kumpaankin tehtävään.  Jos nyt kuitenkin on sattunut se vahinko, että edustaja on tullut valituksi Suomen parlamenttiin, niin pysyköön siellä. Meillä on kuitenkin vuosikymmenien perinne vaalilupausten unohtamisesta.

Ihan oikeasti en minäkään odota sitä Rinteen lupaamaa satasta, sillä uskon talousasiantuntijoihin, jotka ovat sitä mieltä, että meillä ei ole varaa moiseen. Jos sattuu niin, että jostakin rahat löytyvät ja Rinne päättää toteuttaa lupauksensa, niin minä puolestani lupaan osallistua kansakuntamme pelastamistalkoisiin. Synnytystalkoisiin en pysty osallistumaan, mutta pantakoon kansakuntamme rahakirstuun se Rinteen lupaama satanen. 

Vaikka arvostelenkin kovasti näitä kahden jakkaran metsästäjiä, niin ihan kaikkia näitäkään ihmisiä en kokonaan tyrmää.  Vaikka en koskaan ole ollut vihreän puolueen  kannattaja, on aatteessa jotain, jota arvostan. Olen istunut seuraamassa muutamia Jyväskylässä järjestettyjä eduskuntavaalipneeleja ja mieltynyt kovasti Bella Forsgrenin esiintymiseen. Bella on kuitenkin yksi näistä kahden tuolin metsästäjstä, ja se kyllä laskee hänen pisteitään kovasti.


Sen verran nyt Belaakin neuvon, että jos olet luvannut mennä eduskuntaan, niin mene sinne ja lopeta höyryäminen.  Sitä paitsi olen varma, että eduskunnassa olisit enemmän hyödyksi Suomelle kuin Euroopan parlamentissa.

Elämässäni en muista myöskään neuvoneeni muita äänestäjiä heidän omissa päätöksissään. Nyt kuitenkin suosittelen, että älkää missään tapauksessa enää EU-vaaleissa äänestäkö ketään, joka on jo valittu Suomen eduskuntaan.  Pahimmassa tapauksessa kumoatte ääne, jonka annoitte eduskuntavaaleissa.

Koska olemme jäseniä EU:ssa, on tietenkin aivan oikein, että meillä on hyvä edustus myöskin Euroopan parlamentissa, mutta se ei saa tapahtua oman eduskuntamme kustannuksella.

Älä Bella edes harkitse.  Jos sinua ei täällä muuhun tarvita, olisit ainakin suun tukko Halla-aholle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti