tiistai 15. marraskuuta 2016

Kirje lääkintöhallitukselle


Tämäkin on yksi niistä sadoista kirjeistä joita tuulivoima-asian vuoksi olen lähettänyt. Tämän tulen lähettämään terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle, entiselle lääkintöhallitukselle, vaikka se nyt blogissani ilmestyykin.

THL on varmasti tietoinen niistä lukuisista sairastumistapauksista, joita tuulimyllyjen oletetaan aiheuttaneen. Joissakin tapauksissa sairastumisen syytä voidaan pitää tilastollisesti varmana, sillä ei ole uskottavaa, että ihan vaan sattumalta oireet häviävät, kun ihminen poistuu myllyjen vaikutusalueelta, mutta alkaa kärsimään lähes välittömästi potilaan palattua tuulivoima-alueelle.

Tämän T75.2 oireyhtymän aiheuttajaksi lukuisissa ulkomaalaisissa tutkimuksissa on todettu myös tuulivoimalat. Yhä edelleen suomalaiset lääkärit kuitenkin vähättelevät näitä oireita ja sanovat, että ei ole tieteellistä näyttöä siitä, että juuri myllyt olisivat aiheuttaneet oireet. Tilastollinen näyttö asiassa on kuitenkin niin vakava ja vakuuttava, että lääkintähallituksen pitäisi ryhtyä toimiin tieteellisen näytön saamiseksi.

Tuulivoimayhtiöiden rahoittamat ns. ”tutkimukset” ovat mielipidekyselyjä, joiden arvo on varsin vähäinen, ellei peräti täysin arvoton. Myös YLE:n lähettämä koehenkilö oli lähes koomista pelleilyä, sillä kun kansainväliset tutkimuksetkin kertovat, että vain alle 10% ihmisistä kärsii vibroakustisesta oireyhtymästä, olisi ollut todella suuri sattuma, jos YLE:n ”koehenkilö” olisi kuulunut tuohon vähemmistöön. Selvää on, että eivät kaikki tupakoitsijatkaan kuole keuhkosyöpään, vaikka kukaan tuskin enää epäilee tupakan ja keuhkosyövän välistä yhteyttä.

Tupakan, alkoholin ja tuulimyllyjen kieltäminen olisi tosi suuri ja vaikea prosessi, mutta kiistatta nämä kaikki ovat meille kansallinen terveysongelma. Tupakkatukea ei tiettävästi kuitenkaan makseta, eikä yksityiset alkoholin valmistajatkaan luultavasti ole valtiovallan erityisessä suojelussa. Kysynkin, miksi valtio tukee tuulivoimaa, joka on myös terveysongelma, eikä siitä tiettävästi ole mitään taloudellista hyötyä.

Minulle tuon diagnoosin antoi ulkomaalainen lääkäri, jolla ei ole valtuuksia Suomessa. Kun ihmettelin, miksi suomalaiset lääkärit eivät tee tällaista diagnoosia, oli vastaus, että asia on Suomessa niin uusi, että se ei ole kuulunut lääkärikoulutukseen, eivätkä lääkärit ole siihen perehtyneet.

Vetoankin nyt terveyden ja hyvinvoinnin laitokseen, että se ryhtyisi toimenpiteisiin tämän asian korjaamiseksi ja ministeri omassa ryhmässään vaikuttaisi siihen, että tätä sairastumisen mahdollisuutta ei enää tuettaisi valtion toimesta.

Jyväskylässä
Ari Keronen
Tuulivoimapakolainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti