keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Kirje eduskunnalle


Tämä on kirje eduskunnalle. Paitsi että se on nyt blogissani, niin jokainen kansanedustaja tulee saamaan sen myöskin paperiversiona.

Ihmettelen suuresti, että eduskunnassa ei ole riittävästi ihmisiä, jotka ymmärtäisivät, että jotain on pahasti pielessä silloin, kun tuulivoimayhtiöiden liikevaihdosta suurin osa on tuulivoimatukea. Tämän tuen välttämättömyys kertoo sellaisenaan karua kieltä tuulivoiman hyödyttömyydestä. Se on todellisuudessa paitsi hyödytöntä, niin myös haitallista sekä terveydellisistä että ja ympäristöllisistä syistä. Myös eläinkunnalle saattaa aiheutua korvaamatonta vahinkoa.

 
On erittäin todennäköistä, että heti kun tuulivoimatuki lakkautetaan, lähes jokainen tuulivoimayhtiö kaatuu. Samalla seisahtuvat myös varsin merkittävät rahavirrat ulkomaille, josta kyseiset myllyt nykyisin tuodaan töineen päivineen.

Tuulivoimalobbareiden sadut alkavat vanhan Neuvostoliiton mallin mukaisesti: ” tuleepa joskus olemaan” sen sijaan, että he kertoisivat realistisesti, että on varsin luultavaa, ettei koskaan pystytä kehittämään tuulivoimasähkön varastointimenetelmää, jolla tuo energian muoto saataisiin edes joltakin osin vastaamaan kysynnän muutoksia ja siten kannattavaksi.

Olen itsekin ollut joskus tuulivoiman kannattaja, mutta en ole kannattanut tällaista yhteiskuntaa syövyttävää massatuotantoa. Talokohtaiset, pienet tasasähkövoimalat paikoissa, joihin sähkölinjojen rakentaminen olisi kohtuuttoman kallista, olisivat hyvinkin suositeltavia. Tasasähköjärjestelmän rakentaminen ei olisi ongelma, ja myös talokohtainen varastointi voitaisiin hoitaa akuilla. Tuulivoima ja aurinkosähkö tulisivat tällöin hyvinkin kyseeseen.

Olen eläkkeellä oleva DI ja työskennellyt pitkän urani aikana myös energia-alalla. Tekniset tietoni asioista perustuvat faktoihin. Minulla ei ole mitään ideologisia syitä vastustaa tuulivoimaa. Tämä kirje perustuu puhtaasti siihen, että kansakunnan kaikenpuolinen etu vaatii pikaista tuulivoimasta luopumista.

Olen syvästi vakuuttunut, että kansanedustajien joukosta löytyy myös monia asiaa ymmärtäviä ihmisiä. Kuunnelkaa heitä yli puoluerajojen.

Päinvastoin kun tuulivoimalobbarit antavat ymmärtää, tuulivoima on vastatuulessa ympäri maailman. Tarvittaessa toimitan tästä asiasta tutkittua tietoa.

Ari Keronen
Sähkötekniikan ja tuotantotalouden insinööri, DI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti