lauantai 11. kesäkuuta 2016

Tuulimyllypakolainen

On hyvin luultavaa, että harvennan hieman tätä kirjoittelua, vaikka en koko kesäksi aio lopettaakaan. Voidaan siis ajatella, että Kallan kuvernöörilläkin on kesäloma, jonka aikana on hyvä tilaisuus uudistua.

Tähän asti en ole kovin hanakasti julkaissut kommentteja, enkä nimettömiä juuri ollenkaan. Erityisen karsaasti olen katsellut ihmisiä, jotka täydellisen tietämättömyyden antamalla varmuudella kommentoivat asioista, joista ovat vain toista mieltä, mutta eivät juurikaan tiedä, mitä mieltä he oikeasti ovat. Olen katsonut, että he ovat yrittäneet puuttua sananvapauteeni, sillä olen ainakin pyrkinyt kertomaan vain faktoja tai mielipiteitäni. Mielipidekin on fakta silloin, kun sanon, että ”olen sitä mieltä”. Jos siis sanon olevani vaikkapa sitä mieltä, että joku poliitikko on idiootti… fakta on se, että olen sitä mieltä, vaikka saattaahan sekin asia totta olla.

Olin tässä päivänä muutamana tilaisuudessa, jossa tilaisuuden järjestäjä totesi, että Suomen tilanne on nyt niin negatiivinen, että hän on koettanut tehdä tästä tilaisuudesta hyvin positiivisen. Samalla hän esitti toivomuksen, että me kaikki ihmiset pyrkisimme tuomaan esille positiivisia asioita. Täytyy myöntää, että ajattelin silloin tätä blogiani, ja päätin pyrkiä uudistamaan sitä.

On totta, että on paljon asioit,a joita olen vastustanut ja tietysti vastustan edelleen, mutta voisinko löytää vastapainoksi jotain positiivista. Vastustan tuulivoimaa, korruptiota, oman edun tavoittelua, rasismia, epärehellisyyttä ja ammattiyhdistysliikkeen ylivaltaa. Kai näistä on pakko joskus kirjoittaa, kun oikein pahasti läikkyy, mutta yritän vastaisuudessa löytää myös jotain positiivista sanottavaa.

Tuulivoimavastaisuus ei muutu tuulivoimamyönteiseksi sillä, että joku hieman käsitteitä sekoittava ammattikoululainen koettaa syöttää minulle hieman väärin ymmärtämiään oppeja. Kaikki faktat puhuvat tuulivoiman rakentamista vastaan.

Tästä päästäänkin joustavasti suomalaiseen korruptioon. Tuulivoimayhtiöt ovat suurella rahalla koettaneet ostaa päättäjät tuulivoimamyönteisiksi. Tosiasioita ei edes rahalla voida muuttaa, mutta sillä saadaan ostettua näennäistutkimuksia, joilla taas on mahdollista hämätä suurta yleisöä. Tyypillisiä esimerkkejä ovat ne, että tutkimusmateriaalia manipuloidaan, valitsemalla tutkimuskohteet niin, että saadaan miellyttävät tulokset, tai kerta kaikkiaan nimitetään mielipidekyselyä tieteelliseksi tutkimukseksi.

Oman edun tavoittelukin voi pyöriä tuulivoiman ympärillä. Huhu kertoo, että jossakin päin maailmaa on joku luottamusmies saatu tuulivoimamyönteiseksi sillä, että voimayhtiö ostaa hänen joutomaaltaan ylihintaista täytemaata tuulimyllyjen pohjatöihin. Toivottavasti tämä ei ole edes totta, mutta hyvänä esimerkkinä se toimii.


 
Jos tuo esimerkkitapaus ei olekaan totta, on tarina taas hyvänä esimerkkinä epärehellisyydestä. Eivät ehkä aivan rehellisiä ole myöskään monet ”somessa” liikkuvat keksityt tarinat pakolaisista ja muista ”mamuista”. Tosiasiassahan nuo tarinat kertovat vain kertojansa yksinkertaisuudesta ja siihen liittyvästä rasistisesta ajattelusta.

Ammattiyhdistysliikkeen ylivallasta en nyt viitsi edes puhua. Jos joku ammattijärjestö onnistuu manipuloimaan ihmiset uskomaan, että on lähes kuolemaan johtavaa riistoa, jos joudutaan vuodessa tekemään pari päivää enemmän palkkatyötä, tai sellaista järjettömyyttä kuin lomaltapaluurahaa leikataan, on kyse toki ylivallasta.

Kansan enemmistön tahto ei toteudu, ja tasavaltamme hallitus on voimaton. Myös tätä minä tarkoitan ammattiyhdistysliikkeen ylivallalla.

Koetan nyt sitten löytää jotain myönteistä sanottavaa tulevaisuudessa ja sen lupaan, että syksystä alkaen Kallan kuvernööri ilmestyy taas päivittäin, vaikka ehkä olenkin ”mamuna” ulkomailla. Olen sellainen tuulimyllypakolainen, mutta pakolainen kuitenkin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti