maanantai 27. kesäkuuta 2016

Ei tuule nyt, on tyyni nyt


Varsin koominen oli TuuliWatti Oy:n puhemiehen Antti Kettusen väittämä, että myrskyn aikana tuotetulla sähköllä voitaisiin kattaa 120 omakotitalon sähkön tarpeet koko vuodeksi. Kyllä Kettusen pitäisi tietää, että näin ei tehoja lasketa. Näin kyllä pyritään hämäämään kuluttajia ja kunnallisia päättäjiä. Ei ole olemassa varastoja, joihin tuo sähkö olisi sullottu ja sitä sitten jaettaisiin ihmisille.

Totuushan on, että myrskynkään aikana ei voida tuottaa sähköä muuta kuin sen päivän tarpeisiin. Meni monta päivää pilalle, kun kiukusta puhisin.

Tuulienergia on sekä kallista että oikeasti myös tarpeetonta, sillä käytännössä ei tuulella tuotettua energiaa voida käyttää ilman ”apuvoimalaitoksia.” Noiden apuvoimaloiden tulee olla riittävän tehokkaita varmistamaan sähkönsaanti tuulettomina päivinä, sekä sen lisäksi varmistamaan tuulivoimaloiden toimintakelpoisuus näinäkin aikoina. Tuulivoimaa ei siis oikeasti tarvita, sillä tuotantotaloudellisesti laskettuna tuulivoimaloista on vain haittaa.


Tuulivoiman tuotanto kirjoitamishetkellä. Lähde: Fingrid.
Asennettu kapasiteetti Suomessa: 1005 MW. Lähde: Suomen tuulivoimayhdistys ry.

Olenhan minä näitä haittoja luetellut paljonkin, mutta niinhän sitä sanotaan, että kertaus on opintojen äiti.

Kansainvälisissä tutkimuksissa on todettu, että vibroakustinen oireyhtymä on tosiasia, jonka saksalainen tautiluokitus on T75.2. Jos on tautiluokitus, on myös tauti ihan riippumatta siitä, mitä mieltä Suomen tuulivoimalobbarit ovat.

Totta on myös, että Suomeen tuotavat sadat tuulimyllyt huonontavat kauppatasettamme miljardeilla euroilla, kun sekä myllyt että niiden rakentamiseen tarvittava työvoima tuotetaan ulkomailta.

Suomalaista veronmaksajaa ryöstetään myös tuulivoimatuen muodossa.

Rohkenen minä väittää, että yhteiskuntasopimustakin suurempi päätös olisi tuulivoimatuen poistaminen ja tuulivoiman asteittainen kieltäminen. Tähän ei ehkä Sipilän hallitus uskalla mennä, sillä ”Kepu” on suomen suurin kuntapuolue ja kunnallispoliitikot ovat niin aivopestyjä ja korruptoituja, että noita lupia on jaeltu melko avokätisesti. Myös hallituskumppani kokoomus puolustaa samalla omia intressejään, sillä suurin osa näiden tuulivoimayhtiöiden omistajista lukeutuu oikeistolaiseen leiriin.

Ainoat kriittiset äänet, tosin nekin aika vaimeasti, kuuluvat ”persujen” joukosta. Soinin perussuomalaisille kuitenkin tuntuu tärkeämpää olla hallituksen leirissä kuin kansakunnan kokonaisetu.

Tämänkään jälkeen en lupaa, että en koskaan ”persuja” äänestäisi, mutta kieltämättä äänestyksestä on sinänsä tullut vaikea pulma myös minulle. Tunnen kuitenkin satoja perussuomalaisia ja myönnän, että joukossa on joitakin ihan hyviä tyyppejä. Kokonaan eri asia on, ovatko he hyviä poliitikkoja.

Yhteinen piirre lähes kaikille nykypoliitikoille on oman edun tavoittelu, joka tarjoaa myös hyvän maaperän piilolahjonnalle. Piilolahjontaa on kaikenlainen sellainen etu, jota ei suoranaisesti voida lahjonnaksi väittää. Sellaista voi olla vaikkapa maan vuokra tai maa-aineksen myynti myllyjen pohjiksi.

Saksassa on nyt suuri ongelma, mitä tehtäisiin, kun on aikoinaan tehty vääriä päätöksiä. Sen verran jäljessä Suomi kulkee, että vielä ei ole tähän päästy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti