sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Petetäänkö maahanmuuttajia?

Katselin tuossa ohjlemaa eteläpohjalaisten hankkeesta tuoda vietnamilaisia Suomeen.

No minähän en ole mikään nirppanokka, kun maahanmuuttajista puhutaan. Päinvastoin, kyllä nirppanokka on jossain ihan muualla. Kuitenkin suostun arvostelemaan tätä Kauhajoen projektia. Se ei vain tunnu kohtuulliselta, että ihmiset tuodaan kylmään pohjolaan, työllistetään vuodeksi tai pariksi ja sitten potkaistaan kortistoon.

Voihan sitä taas joku ihmetellä, miksi minä Kalajoella Kauhajoesta puhun. No oikeastaan siksi, että Kauhajoella on maahanmuuttajien kotouttamisessa tehty isoja virheitä. Nämä kaksi "maalaiskaupunkia" ovat elinkeinorakenteeltaan hyvin toistensa kaltaisia. Kyllä joo... Tietysti Kalajoen valttina on myös matkailu, mutta se pikemminkin tukee tätä maahanmuuttajien kotouttamistarvetta. Siitä minä siis puhun.

Me tarvitsemme maahanmuuttajia, jos haluamme säilyttää tuotannon tason ja korkeahkon elintasomme. Se nyt vaan on niin, että meille ei synny riittävästi lapsia, että me pystyisimme ihan omavaraisesti pitämään riittävän väestöpohjan myös tulevina vuosikymmeninä.

Kalajoen tulisi nyt aloittaa tämä kotouttaminen ihan uudelta pohjalta. Niiden parinsadan täällä jo olevan elämäntilanne ja tosiasiallinen ammattitaito tulisi mahdollisimman pian kartoittaa ja vaikkapa osittain yhteiskunnan avulla pyrkiä saamaan heidät osaamistaan vastaaviin tehtäviin.

Niin ja sitten... Jos kerran meille kelpaa heidän työpanoksensa ja heidän maksamat verot, tulisi meidän pystyä myös kohtelemaan heitä tasavertaisena suomalaisten kanssa.

Oli se Kauhajoella törkeyden huippu, kun porukkaa tuotiin Vietnamista ja sitten "laman" iskettyä potkittiin tämä tuontityövoima ensimmäiseksi ulos.

Raakaa ja vastuutonta, sanoisin!

Nyt Kauhajoella sinnittelee viisi vietnamilaisperhettä, joista ainakin kaksi karkoitushuan alaisina. Viranomaisten mielestä he eivät elä tuloillaan, jotka ovat alle € 2000/kk. Suurinpiirtein samat viranomaiset, jotka uskovat suomalaisten elävän muuutamalla satasella, ovat nyt tätä mieltä. Suomessa on viranomaisilla aina se suurempi tieto kuin asianomaisilla itsellään, olipa kyse mistä asiasta tahansa. Nämä vietnamilaiset kun rohkenivat olla sitä mieltä, että näilläkin tuloilla he hyvin pärjäävät ja elävät jopa paremmin kuin Vietnamissa.

Niin, niin... olen nyt sitten vaikka nirppanokka tai nokkanirppa, mutta vastuuta pitäisi olla ulkolaisten maahantuojilla. Jos ulkomaalaiset halutaan integroida suomalaiseen yhteiskuntaan, on heitä tuettava tuossa hankkeessa.

He eivät ole työvoimaa, jota käytetään tarvittaessa. He ovat ihmisiä. Yleensä tosi hyödyllisiä uussuomalaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti