maanantai 26. joulukuuta 2011

Onnellista uutta vuotta!

Justiinsa kun tätä kirjoitan, on joulupäivä, joten se voi olla lukijan kannalta pikkuisen myöhäistä, kun sanon että Hyvää Joulua. Sanon kuitenkin, sillä tulee se joulu ensi vuonnaki,n ja jos tämä joulu ei olllut oikein hyvä, niin toivottavasti se seuraava sitten on jo parempi.

Hyvää uutta vuotta voin varmasti toivottaa, ja vilpittömästi myös toivon sitä. Saadaan uusi presidentti, joka luultavasti on entistä parempi. Kun nyt katselen tätä ehdokkaiden listaa, niin melkein kenet tahansa voisi valita. Lain mukaan presidentin pitää olla syntyperäinen Suomen kansalainen. Jos tuohon nyt olisi jotain lisättävä, niin lisäisin vielä sanan "suomenkielinen". Muutoin tuo vaatimus on riittävä. Presidentin nimellä ei sinänsä ole paljon väliä, enkä minäkään ketään suosittele. No tietysti voisi vielä yhden nimen karsia: Paavo.

Jos siis nykyisistä ehdokkaista karsitaan kaikki ulkomaankieliset ja kaikki Paavot, sekä vielä ne, joiden etunimi alkaa S:llä, niin ihan kenet tahansa suomalaisen heteron voisi valita. Ketään en siis suosi enkä suosittele, mutta olisihan se mukavaa, jos meillä olisi kielitaitoinen ja kaikkien kanssa hyvin toimeentuleeva päämies, joka ei kaiken maailman karppauksiin höynähdä. Vaikka ei sekään ehkä pahaa tekisi, jos sen tarpeelliseksi toteaisi.

Tulipa nyt sitten valituksi kuka tahansa, niin en enää jaksaisi muuttaa ulkomaille, vaikka edellisen paavovaaran aikoihin niin uhosinkin. Sen on maailma minulle opettanut, ettei se vaara ainakaan toistaiseksi ole todellinen.

Sitten kun presidentti on tälle maalle valittu, aletaan keskittyä kansalaisten kannalta tärkeämpiin vaaleihin, kun aletaan rustaamaan kasaan kunnanvaltuustoja. Tosiasiahan on, että presidentin vaaleilla ei paljonkaan ole merkitystä yksityisen ihmisen kannalta. Homman pystyy hoitamaan kuka tahansa, ja maan asioita todellisuudessa hoitaa hallitus. Niin... tai ainakin sen pitäisi hoitaa.

Kunnan asioita pitäisi hoitaa kunnan virkailijoiden, ja niistä pitäisi päättää kunnan valtuustojen. Näillä on siis oikeasti vaikutusta ihmisten elämään, ja ne ovat siksi hyvin tärkeät vaalit.

Voihan se tietysti olla niinkin, että tässäkin toteutuu tuo politiikan paradoksi. Politiikan pitäisi olla yhteisten asioiden hoitamista, mutta siihen hakeutuvat ja valilkoituvat ne, joita kiinnostavat vain omat asiat.

Minä itse olen ainakin valtakunnalississa vaaleissa onnistunut aikaisemmin hyvin. Aina kun olen jotakin ehdokasta äänestänyt, asiat ovat parantuneet... tällä ehdokkaalla.

Niin että hyvää uutta vuotta vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti