perjantai 16. joulukuuta 2011

Jyrki, Jyrki... älä tyrki

"Jyrki, Jyrki... älä tyrki. Tee joskus miehen työ!"

Kun nyt muutenkin hyvin laajalti ja sekavastikin käsittelen tässä blogissani kaikkia yhteiskunnan asioita Kalajoen ulkopuolellakin, niin miksi en sitten tapaus Järvilehtoa. Toki minä uskon, että ei hän kaveriaan tahallaan tappanut... vaikka melkein. Sitä minä en usko, että sitä venettä olisi ajanut joku muu kuin Järvilehto itse. Ei sitä usko kukaan muukaan, sillä kyllä niin suureen hurjasteluun tarvitaan vähintään vahvasti kännissä oleva formulakuski. Ihan oikeasti ei kukaan ns. tavallinen ihminen olisi edes uskaltanut ajaa sellaisessa paikassa vauhtia.

Mikä se miehen työ sitten olisi, jonka Jyrki sitten voisi tehdä? No joo.. eihän sitä tapahtumaa mitenkään voi poistaa, mutta kuitenkin. Eihän se kiva ole mennä kiven sisään, mutta voisit Jyrki nyt olla iloinen, että et saanut enempää. Ainakin minun kavereista suurin osa on sitä mieltä, että liian vähällä pääsit. Ihan oikeasti ihmishenki on paljon arvokkaampi ja se pitäisi sinunkin Jyrki ymmärtää.

En minä tiedä, miten sinä menettelet, mutta jos itseni koetan sovittaa asemaasi, niin en ainakaan kehtaisi tuosta pikkutuomiosta valittaa. Tuhkassa kieriskelisin, anteeksi pyytäisin ja ainakin tuplaamaan tuomion pyytäisin. Rahallakaan ei tätä uhrin omaisille voida sovittaa, mutta miten se olis Jyrki, jos jättäisit itsellesi vain pienen leipärahan ja antaisit kaikki loput tuolle kärsivälle perheelle.

Saisithan sinä työttömyyskorvauksen se jälkeen, kun olet linnasta päässyt. Vai onko sotu-maksut jääneet maksamatta? No, kyllä työmarkkinatuen kuitenkin saat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti