torstai 8. joulukuuta 2011

Kuka linnan juhliin?

Ei se väärin ole, että tasavaltamme presidentti järjestää itsenäisyyspäivän juhlat. Oikein pahasti väärin on kuitenkin se, että vuodesta toiseen juhliin kutsutaan jokseenkin samat julkkikset. Julkkiksilla tarkoitan henkilöitä, joilla ei oikeasti ole mitään erityistä ansiota, ovatpahan vain olemassa. Tarkoitan esimerkiksi laulaja, soittajia, näyttelijöitä tai muita muuten vain näkyvissä olevia tarpeettomia ammatinharjoittajia. Juu juu... toki he ammattiaan saavat harjoittaa, enkä nyt hirveästi närkästyisi, vaikka kerran kutsuttaisiinkin... mutta jatkuvasti?

Ei kai se Kallan kuvernöörin asia ole arvioida, ketä linnassa on, mutta onhan se niin mukavaa.

Keitä siellä sitten pitäisi olla?

No pääsääntö olisi, että henkilöitä, jotka kuluneen vuoden aikana ovat jotenkin merkittävästi tuoneet kunniaa ja mainetta tälle maalle. Unohtamatta tietenkään sitä ryhmää, joka olennaisesti on vaikuttanut itsenäisyyteemme ja sen säilymiseen. Alkavat vain pian loppumaan..

Lisäksi eduskunta ja hallitus, sekä ulkovaltojen edustajat.

Siinähän sitä porukkaa jo olisikin. Kun nyt niistä ammatinharjoittajista ja ammattilaisista puhuin, niin kai sinne voisi mahtua muutama muurari, sorvari, kirvesmies jne. Miksi ei aivan yhtä hyvin kuin joku laulajakin. Mutta... kuten sanoin: vain kerran samat.

Kiistatta jääkiekkomaajoukkueelle taas tänä vuonna paikka kuului, ehkä salibändyn pelaajillekin. Sorry vaan Tarja... pahasti eksyksissä olet, jos edes hetken olet kuvitellut, että joku keskinkertainen laulaja tai soittaja olisi maallemme parempi pr-henkilö kuin vaikkapa tennistähti Jarkko Nieminen, puhumattakaan ammattinyrkkeilijä Robert Heleniuksesta. Nämä herrat tunnetaan maailmalla, mutta jotain raumalaista tauluntekijää tuskin.

Kun selostusta kuuntelin, niin se vilisi sanoja "entinen" ja taas "entinen".

No kyllähän entiset presidentit sinne kuuluivat. Ehkä entiset pääministeritkin, mutta... Mitä helkkaria siellä teki joku entinen jonkun lehden päätoimittaja tai toimittaja! Entinen mikä entinen.

Varmasti hyviä ihmisiä nämä entiset, mutta kun uusia ja paremmin ansioituneita on vaikka kuusille linnan juhlille, niin pitäisi entisten antaa olla jo rauhassa.

Voihan se tietysti olla niinkin, että Suomikin on entinen itsenäinen tasavalta, jos ei ajoissa hypätä veneestä pois.

On se hyvä, ettei Mannerheim-ristin ritarien enää milloinkaan tarvitse tulla tuota lystinpitoa katsomaan.

Ei tarvitse myöskään nähdä Suomen sortumista EU:n mukana. Aika tekee tehtävänsä... onneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti