maanantai 5. syyskuuta 2011

Pahat päivät

Elämässä on hyviä päiviä ja huonoja päiviä. Jos on oikein huono päivä, voi joutua vaikka sairaalaan. Minunlaiseni ihmisen ei pitäisi sinne koskaan joutua. Ei siksi, että haluaisin olla eriarvoisessa asemassa, vaan siksi, että alan välittömästä tarkkailemaan toiminnan järkevyyttä. Nimittäin jos olen tajuissani.

No niin. olihan se tosi huono päivä minullakin ja ihmeteltävää riitti, sillä enimmäkseen olin tajuissani.

No miten se sitten meni? Huimausta, pyörrytystä ja tajunnan rajamailla oloa. Lopulta annoin luvan vaimolleni sairasauton soittoon. Ajattelin kyllä, että terveyskeskukseen ne vievät, eikä siitä juuri apua ole. No melkein se niin menikin. No terveyskeskuksesta lähetettiin sairasautolla Ouluun. Jopa minäkin naiiviuttani uskoin, että nyt löytyy apua. No kissan viikset, mitään löytynyt! Kolme päivää sairaalassa, yhteensä 15 minuuttia tutkimuksia ja toteamus, että ei päässä mitään ole. Sen minä tiesin entuudestaan, että ei siellä paljoa ole, mutta oli se huimaus kuitenkin, ja on edelleenkin.

Muistelen niitä nuoruusaikojani, kun työskentelin sähköalalla ”keikkamiehenä”. Mitähän asiakkaat olisivat tuumanneet, jos olisin todennut, että ei vika ollutkaan siellä, missä arvelin, koettakaa nyt pärjätä pimeässä. Ei helkkarissa, pakko oli vika etsiä, sillä muuten minut olisi vähintään mestattu. Mutta enhän ollutkaan lääkäri.

Lääkärin ei tarvitse edes etsiä vikaa, jos se ei ole siellä, missä hän olettaa sen olevan. Taksiin vaan ja kotiin, kyllä ne huimaukset mukana kulkevat, ja pää kestää elämän loppuun asti. No joo, näinhän se tietysti on, Eihän lääkäri olekaan sähkömies.

No ei se ihan ilman vaikutuksia olut, sekään reissu. Rupesin taas ajattelemaan tätä yhteiskunnan rahankäyttöä. Tuskin yksikään yritys pysyisi pystyssä, jos asioita hoidettaisiin näin. Oikeasti olen sitä mieltä, että lääkäreiden tulisi hoitaa potilaita ja tehdä vain sitä työtä. Hoitaa ja tutkia ja jättää esimerkiksi sairaaloiden johtaminen tuotantotalousihmisille. En tiedä olisiko se ratkaisu, mutta parannus se varmasti olisi.

Suutari pysyköön lestissään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti