perjantai 23. syyskuuta 2011

Arhinmäki sekoilee

Tasa-arvo on sitä, että kaikki ihmiset ovat kaikissa asioissa lähtökohdiltaan samassa asemassa. Jos näin ei olisi, oltaisiin tavalla tai toisella epäarvoisia. Nyt tämä herra ministeri on taas nostanut esille tämän kaikien aikojen suurimman typeryyden - sukupuolikiintiöt.

Tasa-arvoa minä kannatan, jopa vaadin sitä, jos nyt Kallan kuvernööri saa Suomen kansalta mitään vaatia. Yleensä nämä virat, toimet tai tehtävät, joissa tasa-arvokysymyksiä yleensä pohditaan, ovat sellaisia, josssa vaaditaan myös jonkinlaista osaamista.

Panepa nyt Arhinmäki sinäkin miettien, miten ,jos johonin tehtävään tarvittaisiin vaikkapa viisi pätevää henkilöä, ja hakemassa olis vaikkapa neljä pätevää naista ja kolme tolleroa miestä. Sukupuolikiintiöt sitten toteutettaisiin, ja kaksi pätevää naista valittaisiin ja kaksi tolleroa miestä. Lisäsi tarvittaisiin yksi sukupuolineutraali.

Voitaisiinkohan siinä puhua, että tasa-arvo toteutui, kun pelkän sukupuolen perusteella tollerot ohittivat pätevät.

Ei, ei toteudu tasa-arvo sukupuolikiintiöillä. Sukupuolten välinen tasa-arvo teteutuu vain silloin, kun sukupuolella ei ole mitään roolia tehtäviä täytettäessä. Sukupuolikiintiöt ovat hyväksyttäviä vain avioliitossa, joissa kussakin on yksi mies ja yksi nainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti