perjantai 25. toukokuuta 2018

Voi sinua Halla-aho

Jos joku sanoo, että ei Jussi Halla-aho ole mitään saanut aikaan, niin kyllä minä koen, että se on jotenkin vaihtoehtoinen fakta.  Kun Halla-aho valittiin Perussuomalaisten puheenjohtajaksi, ei mennyt kuin muutama tunti siihen, kun hän onnistui hajottamaan puolueen.  Suhteellisen helppoahan se olikin, sillä ei siihen mitään aktiivisia toimenpiteitä tarvittu.  Riitti hyvin, että Jussi oli olemassa ja kaikki vastuuntuntoiset ”persut” kävelivät puolueesta ulos. Myös Perussuomalaisten hallituskumppanit olivat päättäneet, että Halla-ahon johtamaa puoluetta ei voida pitää hallituksessa, olkoonkin, että tuo porukka kantaa edelleen Perussuomalaisten kunniakasta nimeä. Näyttää kuitenkin siltä, että osa äänestäjistä ei ole vieläkään ymmärtänyt, että puolue, jota he aikanaan äänestivät, on sellaisena lakannut olemasta.  Kestää aikansa, ennen kuin keskivertoäänestäjä tämän ymmärtää, mutta varmasti aikanaan ymmärtää. Halla-aholaiset veivät kyllä puolueen nimen ja rahat, mutta aate siirtyi Sinisille.

Oli Suomen kansan ja pääministerin onni, että sinisiä oli riittävästi pitämään aatetta yllä ja hallituksen kasassa. Kun hallituksen taakse saatiin enemmistö, oli taas rauha maassa ja kaikki entiset ministerit jatkoivat tehtävissään.  Niinhän siinä kävi, että Halla-aho sai merkitä ensimmäiseksi tappiokseen sen, että hänestä ei sitten tullutkaan ministeriä. Ei onneksi tullut, sillä silloin olisin minäkin harkinnut maastamuuttoa.

Jyväskylän puoluekokouksen jälkeisistä tapauksista en käytä sanontaa ”myrskyisä”, vaikka niinkin olen tapausta kuulut luonnehdittavan. Pikemminkin kyse oli surullisista tapauksista, joiden jälkeen Jussi taas häipyi ”mamuksi” Brysseliin. En todella tiedä, kuinka usein hän on tällä välillä käynyt täällä Suomessa, mutta pääasiassa on kuitenkin ollut aika hiljaa aina näihin päiviin asti. Liekö itse älynnyt, vai olisiko joku neuvonut?

Nyt sitten Jussi taas nosti päätään ilmoittaen, että hallitus on väärässä ja oppositio on väärässä ja että hän on oppositionkin oppositio. Näinhän se menee ja rasistilauma huutaa että ”hallelujaa”.  


Halla-aholla näyttää olevan ihan oma käsityksensä maahanmuutosta ja jopa työperäisestä maahanmuutostakin ja jonkun tukijankin tuntuu käsityksilleen löytäneen, vaikka suurin osa ajattelevista ihmisistä tajuaa, että jos Suomen kokoinen kansakunta alkaa näivettyä, niin loppu on lähempänä kuin arvataankaan. Japani ei todellakaan ole mikään verrokkimaa, vaikka Jussi näyttää niin ajattelevan.

Blogikirjoituksessa ministeri Kai Mykkänen lyttäsikin Halla-ahon käsitykset. Kyllä se kuitenkin niin näyttää olevan, että olipa kuka tahansa mitä mieltä tahansa, niin aina on joku tollero samaa mieltä. Löysihän Halla-ahokin tukijoita omasta viiteryhmästään. 

Kyllä tuo perussuomalaisten sisäinen siivous sai kuitenkin monen kansanedustajan ja ministerinkin poliittisen uran päättymään. Veikkaan, että eduskunnasta putoaa niin ”persuja” kuin sinisiäkin.  Aika sitten näyttää, kenen pää taas nousee pinnalle, mutta jos veikata pitäisi, niin ennemmin siniset kuin persut. Tai ainakin toivon niin, sillä ovathan siniset kuitenkin oikealla asialla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti