perjantai 18. toukokuuta 2018

Ebolako tarvitaan?

Jokseenkin vakuuttunut olen, että jos Suomessa tavattaisiin yksikin ebolatapaus, niin maailman kirjat menisivät heti sekaisin, eikä edes eduskunta myötäisi tartuttamistukea tartunnan lähteille.

Suuresti ihmettelenkin, että vaikka maailmalla on hyvin suurella varmuudella todettu tuulimyllyjen aiheuttaman inframelun aiheuttavan vakavia sairaustapauksia, niin Suomen eduskunta on päättänyt tukea noita ”tartunnan” lähteitä. Jos oikein muistan, niin päätettiin peräti, että mitään tukea ei myönnetä ennen kuin myllyjen terveysvaikutukset on tutkittu.  No ei kuitenkaan tutkittu, mutta tuki myönnettiin.
Siinä olen eduskunnan kanssa samaa mieltä, että ei mitään erityisen suomalaista tutkimusta tarvita, sillä onhan maailmalta jo kantautunut riittävästi näyttöä myllyjen terveyshaitoista.  Tätä näyttöä tukevat sadat sairastumistapaukset Suomessa. Tässä ”maailman vähiten korruptoituneessa maassa” vaikuttaa kuitenkin siltä, että kun lahjonta suoritetaan riittävän hienovaraisesti, on rahalla taivaallinen voima.  Kunta toisensa jälkeen antautuu tuulivoimalobbarien edessä, ja tosiasioilta suljetaan silmät.

Ebolaepidemia me varmaan tarvittaisiin, jotta viranomaiset puuttuisivat asiaan.

En ole enää perussuomalainen, enkä näe enää mitään hyvää sen natsismiin sortuneen puolueen politiikassa, mutta siinä he olivat oikeassa, että osasivat vastustaa tuulivoimaa. Löytää se sokea kanakin jyvän, mutta meidän politiikan vika on siinä, että ei ole merkitystä sillä mitä esitetään, vaan sillä kuka esittää.  Perussuomalaiset ei nyt aikoihin ole ollut se taho, jonka esityksiä pidetään varteenotettavina. Pääsääntöisestihän se minunkin mielestäni on näin, mutta kun faktat ovat takana, niin eikö joku merkityksellinen puolue vois ottaa tämän asiakseen?

Faktat tukevat siis terveydellisiä syitä kieltää häkkyräkokoelmien rakentaminen. Toinen lähes yhtä perustavaa laatua oleva syy on taloudellinen kannattamattomuus. Tuskin mikään toinen teollisuuden haara voi saada tukea veronmaksajilta vuosikaudet tuottamatta yhtään mitään. Tietysti voidaan puhua mitä vain, ja se menee läpi niin kauan kuin lobbarit ovat hyvin valmennettuja ja vastassa on lähes osaamaton valtuutettujen katras.  Sitten vain sopivasti seteleitä väliin, ja taas on kauppa valmis.

Oma osuutensa pitäisi olla myös luonnon arvoilla.  Ei ole yksi eikä edes kaksikaan kohdetta, joissa yksinkertaisesti maakuntakaavasta on poistettu tärkeitä luonnonsuojelukohteita tuulimyllyjen tieltä.

Meillehän ei näytä merkitsevään mitään myöskään se, että tuulimyllyt valmistetaan ulkomailla ja pystytetään ulkomaalaisella työvoimalla. No joo… olen minäkin nähnyt yhden suomalaisen tuulimyllyjen kimpussa.  Se oli rekkakuski, joka vei tuulimyllyn siipiä Kalajoen satamasta Pyhäjoelle, jossa puolalaiset sitten saivat ne asentaa.  On kuitenkin olemassa kuntia, joissa tuulimyllypäätöksiä perustellaan työllisyyssyillä.  Olisihan se hyvä syy, jos jostain löytyisi suomalaisia tuulimyllyjen asentajia.

Tosi on, että ei ole olemassa yhtään todellista syytä, joka puoltaisi tuulivoimapäätöksiä, mutta on olemassa kymmeniä syitä vastustaa niitä. Saksassa toki on jo herätty asiaan, vaikka siellä tiettävästi on puolta pienemmät myllyt. Silti siellä toimii yli tuhat myllyjä vastustavaa kansalaisjärjestöä.  Saa nähdä mitä pitää vielä tapahtua.

Tällekään korruption muodolle ei pitäisi antaa Suomessa sijaa. Kaiken maailman aarnioiden toiminta pitäisi pysäyttää heti. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti