sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Mykkänen versus Halla-aho

En koskaan ole edes kuvitellut olevani kaikessa oikeassa, mutta myönnän toki, että minulla on joskus varsin vahvoja mielipiteitä. Tämä pätee nimenomaan asioihin, joista uskon tietäväni yhtä ja toista. Ei väärässä olemisen myöntäminen aina helppoa ole, vaikka olenkin syvästi tietoinen, että ”halu olla aina oikeassa on huonommuuden tunnetta”. Näin on joku ajattelija joskus sanonut. Vahvan itsetunnon omaava ihminen osaa myöntää myös erehtyneensä… sellainenhan minä haluaisin olla. 

Seurasin tv-keskustelua ministeri Mykkäsen ja Halla-ahon välillä. Vaikka en Mykkäsenkään puoluetoveri ole, niin täytyi ihailla hänen rauhallisuuttaan ja asiantuntemustaan. Silti uskoin, että myös Halla-aho saa kannattajia katsojien joukossa, sillä olen syvästi tietoinen siitä, että itse kukin meistä katsoo ohjelmaa omien silmälasiensa läpi.  Minun silmälasini antoivat vaikutelman, että Jussi ei aina edes tiennyt, mistä keskusteltiin. Mykkästä arvostin siksi, että hän toi esiin vain tarkastettuja faktoja. 

Jo olisin täysin asioita tuntematon, saattaisi minullekin tulla tuo päättämisen vaikeus, kumpi herroista oli oikeassa. Sen verran kuitenkin olen maailmaa nähnyt ja ulkomaan eläviäkin tavannut, että tunsin nuo mainitut faktat. Tilastot kertovat edelleenkin, että ei ole kovin suuria eroja työttömien suhteellisessa määrässä, vaikka tilastointimenetelmä ei oikein ”mamuja” suosikaan.

Jos ulkomaalainen tulee Suomeen ilman työpaikkaa, hänet kirjataan välittömästi TE-toimiston asiakkaaksi ja samalla työttömäksi. Sen sijaan syntyperäinen suomalainen saa olla rauhassa keskimäärin parikymmentä vuotta ennen kuin hänestä tulee tilastojen painajainen.  Tämä aiheuttaa pahan tilastollisen vääristymän, jos halutaan verrata ”mamujen” ja kantasuomalaisten työllistymislukuja.  Jos ulkomaalainen tulee Suomeen jonkun muun syyn takia kuin valmiin työpaikan, kestää varmasti jonkin aikaa, ennen kuin hän työllistyy.  Kun suomalainen syntyy Suomeen, menee siihen kuitenkin moninkertainen aika.  Mikä pahinta, kun häneen on sijoitettu veronmaksajien varoja 300 000 – 500 000 €, hän saattaa pakata kampeensa ja vie tuon rahasumman ulkomaille. 


Kyllä minä haluaisin, että maahanmuuttoa vastustavien vastakohdaksi joku puolue ottaisi agendalleen tämän asian, joka on monin verroin suurempi ongelma kuin maahanmuutto, joka ei oikeastaan ole ongelma lainkaan.  Tuskinpa sitä muut kokevat ongelmana kuin rasistit.  Rasismi taas on maailmanlaajuinen ongelma.

Kun sanon rasistia rasistiksi, on hän pian huutamassa, että vedän taas esille rasismikortin.  Voin nyt vakuuttaa kaikille, että ei minulla ole mitään rasismikortteja. Se on vaan niin, että rasisti on rasisti niin kauan kuin hän käyttäytyy rasistisesti.  Siitä sairaudesta pääsee kyllä eroon, kun hankkii hieman tietoa ja lopettaa pelkäämisen ja pelottelun.

Ne muutama tuhat ”mamua”, jotka Suomessa viihtyvät, eivät ole minua vähääkään häirinneet. Huomattavasti enemmän sitä ovat tehneet kieroutuneet suomalaiset, joita tässäkin maassa riittää, vaikka osa onkin jo mennyt Ruotsiin. 

Sellaistahan se on tämä kansainvälinen muuttoliike. Ymmärrän kyllä, miksi pakolaiset tulevat Suomeen, mutta miksi suomalaiset muuttavat täältä pois ?

Niin… toistanpa ties monenneko kerran.  Suomalaisia asuu ulkomailla lähes kaksi miljoonaa. En minä niitä ole laskenut, mutta se on tilastollinen fakta. Ainakin Ruotsissa se on jo ongelma, sillä siellä meitä on jo puoli miljoonaa. Se on monin verroin enemmän kuin Suomeen koskaan saadaan ulkomaalaisia.  Onneksi niitä kuitenkin halla-aholaisista huolimatta tulee.

Viisas päätös poliitikoilta jo nyt, että kaikkien muiden puolueiden kanssa neuvotellaan hallitusyhteistyöstä, paitsi perussuomalaisten. Kaikista Suomen poliittisista elimistä täytyy ulkopuolella pitää rikolliset.

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti