sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Se Ruotsin tilanne


Kyllä se niin on, että rasistiksi pääsee käyttäytymällä rasistisesti. Ei oikein uskottavalta tunnu, että selittää olevansa vain maahanmuuttokriittinen, vaikka saattaa olla, että on saanut tuomion kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. En nyt kuitenkaan halua tämän enempää käsitellä yksittäistapauksia, mutta vastaavia esimerkkejä löytynee monia.

Monet ulkomaalaisvastaiset julistavat, että eivät halua Suomeen Ruotsin tilannetta. Miksi ihmeessä eivät? Ruotsin kansantulo kasvaa moninkertaisesti Suomeen verrattuna ja työttömyysaste on huomattavasti pienempi kuin Suomessa. Maahanmuuttajien työllistyminen Ruotsissa on huomattavasti parempi kuin kantaväestön tilanne Suomessa.

Kaiken kaikkiaan tilanne Ruotsissa on huomattavasti parempi kuin Suomessa, joka asiantuntijoiden mukaan johtuu juuri vahvasta kansainvälistymisestä. Se alkoi toisen maailmansodan aikoihin ja on jatkunut aina näihin päiviin saakka. Kun suomalaisten muutto Ruotsiin tyrehtyi, rupesi Ruotsi tuomaan työvoimaa Puolesta, Jugoslaviasta ja Kreikasta.

Kun ajattelen tätä ”maahanmuuttokriittisyyttä”, en oikein voi käsittää, mihin sitä tarvitaan. Suomi ei toden totta ole mikään houkutteleva maa, vaikka ehkä joidenkin nurkkakuntalaisten mielestä niin onkin. Se on ihan hyvä, että edes nämä pysyvät kotiseudullaan, sillä niin monet suomalaiset, joihin on sijoitettu satoja tuhansia euroja, vievät nämä sijoitukset mennessään muuttaessaan ulkomaille. Maasta muutto on siis se meidän todellinen ongelma, jota pitäisi pystyä rajoittamaan.

Itsekin olin Ruotsissa 60-70-luvulla, ja silloinkin siellä oli paljon ulkomaalaisia. Oli suomalaisten lisäksi väkeä myös monista muslimimaista, mutta ei heitä luokiteltu mihinkään erityisryhmään kuuluviksi. He olivat vain ulkomaalaisia. Toiset marokkolaisia, toiset egyptiläisiä tai afrikkalaisia. He kaikki yhdessä rakensivat tätä ”kansan kotia”, ilman uskonnollista leimaa. ”Pahoja muslimeja” heistä tuli vasta Yhdysvallissa tapahtuneen terrori-iskun jälkeen, vaikka he olivat siihen täysin syyttömiä.

Olen sanonut, että eivät Raamattu ja lakikirja ole mitään lyömäaseita, joilla mätkitään vastustajia päähän, joten en nyt yritä edes vedota niihin. Kyllä kristillisyys kuitenkin edellyttää ihmiseltä jonkin asteista suvaitsevaisuutta myös toisia ihmisiä kohtaan.

Pitäisiköhän minun käsittää, että tämä Suomi ei pysty kunnolla elättämään edes viittä miljoonaa ihmistä, kun suunnilleen samankokoiset maapläntit elättävät jopa kymenkertaisen määrän. Miksi me ”mamut” tänne tulimme, olisimme antaneet vain paremmin sopeutuneiden alkuperäisasukkaiden elää täällä.

En minä edes usko, että päästään samaan tilanteeseen Ruotsin kanssa, mutta onhan se hyvä tavoite.

2 kommenttia:

  1. Jos yrittää saada jotakin ravintokasvia kasvamaan Suomen köyhässä maaperässä ilman teholannoitusta (minkä kanssa voi viljellä vaikka naapurin uima-altaassa), joutuu hyväksymään sen tosiasian että 5 miljoonaa on reilusti yläkanttiin arvioitu Suomen potentiaalinen ihmisten maksimipopulaatio. Linkola ei ole kokonaan väärässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti et ole huomannut, että keräilytaloudesta on luovuttu ja maanviljelys on kaikkialla kehittyneemmissä maissa jäänyt teollisuuden ja palvelujen varjoon. Kukaan ei ole kokonaan väärässä, ei edes Linkola. Suomessa on metsää, metalleja ja suhteellisen kehittynyt teollisuus, kohtuullinen koulutustaso ja paljon muuta.

      Poista