lauantai 4. tammikuuta 2014

Perussuomalaiset arvot


Suoraselkäinen suomalaisuus, rehellisyys ja oikeudenmukaisuus ovat ne arvot, joita aina olen perussuomalaisuudessa kunnioittanut. Nämä arvot olivat myös puolueen henkisen isän, Veikko Vennamon aikoinaan perustamassa SMP:ssä. 

En usko, että Veikko olisi hyväksynyt tätä kähmintää, jota nykyiset vallanpitäjät puolueessa näyttävät käyttävän.  En ota kantaa James Hirvisaaren tapaukseen, koska asiaa en tunne. Voi olla hyvinkin, että hän on käytöksellään vahingoittanut puoluetta ja siten täyttänyt sääntöjen erottamispykälän. Voi todella olla näin. Täysin selvää kuitenkin on, että kun Perussuomalaisten piirisihteeri yhdessä piirin puheenjohtajan ja järjestösihteerin kanssa päättivät erottaa piirin jäsenyydestä Kalajoen Perussuomalaiset ry:n, ei mikään pykälä oikeasti täyttynyt.  Yksikään Kalajoen Perussuomalaisten jäsen ei toiminut puolueen sääntöjen vastaisesti. Asiaa ei yksinkertaisesti tuotu piirihallitukseen, vaikka hyvän tavan mukaista olisi ollut esittää erottamisperusteet jäsenjärjestölle ja tämän kuulemisen jälkeen suorittaa tutkinta ja tehdä tarvittaessa ehdotuksia puoluehallitukselle.

Jos asia olisi viety oikeuteen, ei olisi ollut epäilystäkään lopputuloksesta. Kyllä asiaa harkittiin, mutta nähtiin se sitten tarpeettomaksi. Eihän piirin jäsenyydestä ole koskaan ollut mitään hyötyä.

Vieläkään ei täällä Kalajoella edes tiedetä erottamisen syytä, sillä sitä ei koskaan ole meille kerrottu. Huhupuheina on kuultu, että järjestösihteeri on puhellut omiaan puoluesihteerille ja saanut tämän uskomaan, että täällä on jokin ongelma. Ehkä joskus on ollutkin, niin kuin jokaisessa yhdistyksessä ajoittain on, mutta ne oli jo käsitelty ja ratkaistu omin voimin, kun piirihallitus ei asiaan joutanut (tai tahtonut) paneutua.  Toiminnallaan järjestösihteeri on aiheuttanut puolueelle varmasti vahinkoa. Jos joku uskoo, ettei hänen hajoitustyönsä aiheuta hämminkiä äänestäjissä, niin kovasti on naivia.  Selvää on, että kukaan kalajokinen ei halua esimerkiksi kunnallispolitiikassa äänestää merijärvisten asettamia ehdokkaita. Luulenpa, että monet kääntyvät toisten puolueiden äänestäjiksi.

Kalajokisille kuitenkin tiedoksi. Ei hätää! Kalajoen Perussuomalaiset ry toimii ja tulee toimimaan edelleenkin. Kaikki valtuutetut ovat myös ainoan paikallisjärjestön jäseniä ja tietysti kalajokisia. Näin tulee varmasti olemaan vastaisuudessakin, perustakoonpa järjestösiheteeri millaisia osastoja tahtoo. Jos tulevissa toritapahtumissa tai vastaavissa näette Kalajoen perussuomalaisten lisäksi myös toisen teltan, niin tässä sitten selvitys.

Eivät perussuomalaiset arvot ole mihinkään kadonneet. Näyttää vaan siltä, että joillakin ulkopuolisilla on ollut halua henkilökohtaisen mahdin näyttämiseen ja tarve sotkea Kalajoen asioita.

Kalajoen perussuomalaiset ry vaalii aina perussuomalaisia arvoja, vaikka asiakysymyksissä voidaan joskus olla eri mieltäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti