maanantai 18. maaliskuuta 2019

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan

Teuvo Hakkaraisen vaalimainos herättää kovasti ihmetystä, eikä mikään ihme.  Hakkarainen on kuitenkin lainsäätäjä ja hänen pitäisi ymmärtää, milloin on kyseessä rikos ja milloin taas pelkästään huono käytös.  Tässä tapauksessa lienee kyseessä molemmat.


  
Vihapuhetta sinänsä ei ole kriminalisoitu, mutta kiihotus kansanryhmää vastaan on, joten toivon kovasti, että joku tekee Hakkaraisen julisteista rikosilmoituksen. Ainakin silloin tulee punnittua suomalaisen oikeuskäytännön rajat, sillä tuskinpa syyttäjällä on kanttia jättää tapaus käsittelemättä.

Rikoksen määritelmähän kuuluu: ” Rikos on teko, josta laissa on säädetty rangaistus.”

Nyt sitten pitää vain tulkita, onko kyseessä kiihotus kansanryhmää vastaan.

En ihmettele yhtään, että Hakkaraisen puolue on menettänyt hallituskelpoisuutensa, sillä ei Teuvo ole ainut rasistisia mielipiteitään esitellyt tuon puolueen jäsen. Taitaa olla niin, että myös puolueen puheenjohtaja on tuomittu tuosta rikoksesta.  Mikään kansainvälinen yhteisö ei voi kuunnella minkään maan hallitusta, jos tähän hallitukseen kuuluu rasistisia puolueita.  Se vain on niin, että he kaikki ovat ulkomaalaisia.

Hakkaraisen puolustelu ontuu pahasti. kun hän väittää että sanomalla ”matu” hän tarkoitti maaseudun tulevaisuutta.  Sehän on Suomen laajalevikkisin sanomalehti, joten sen palauttaminen sinne mistä on tullutkin saattaisi olla melko työlästä. Tietojeni mukaan se on myös tilattava lehti, joka tilaajilla on oikeus saada kotiinsa. Ei siis voida palauttaa lehtipainoon.

Jotenkin minä epäilenkin, että kyse on huonosta suomen kielen taidosta tai tahallisesta tosiasioiden vääristelystä.  Matun voisi myös tulkita maahantunkeilijaksi, mutta viimeksi tällainen isompi maahantunkeutumisyritys tapahtui vuonna 1944, mutta silloin onnistui tuo ”rajat kiinni” operaatio.  Luultavasti ei siis kyse ole siitäkään.

Ihmisillä on suuria vaikeuksia hahmottaa suuria lukuja ilman vertailukohtaa. Niinpä kerronkin nyt, että kun tämän vuosikymmenen huippuvuonna tuli maahamme noin muutaman kymmenentuhatta pakolaista, niin samana vuonna oli olympiastadionilla Suomen ja Ruotsin välistä yleisurheilumaaottelua seuraavien ihmisten määrä lähes kolminkertainen.  Ja kun lisää löylyä heitän, niin totean vain, että kun maailmassa on noin seitsemän miljardia ihmistä, on niistä Suomeen riittänyt vain promilleja. Sen sijaan Suomen asukasluku on muutama miljoona, mutta meitä riittää ulkomaillekin lähes kaksi miljoonaa.

Minun oikeustajuuni ei yksinkertaisesti mahdu se, että hyväksymme kyllä suomalaisten muuton ulkomaille, mutta emme ulkomaalaisten muuttoa Suomeen. Olisikohan tuossa sittenkin kyse rasismista, vaikka rasistit sen kieltävätkin.  Matemaattinen tosiasia on kuitenkin se, että suomalaisten muutto ulkomaille on huomattavasti kalliimpaa kuin ulkomaalaisten kotouttaminen Suomeen.  Se nyt vaan on niin, että enemmän me näitä ”mamuja” tarvitaan kuin yhtä Hakkaraista, vaikka toki myönnän, että hän on sekä hyvä veronmaksaja että ehkä myös hyvä veronvälttelijä. 

Kaiken kaikkiaan huonosti käyttäytyvä ihminenhän Hakkarainen on ja luultavasti varsin sopimaton kansanedustajan tehtävään.  Suuri osa Hakkaraisen veroista taitaa kertyä välillisistä veroista. Niitähän Teuvolta menee paljon.

Suosittelen rikosilmoituksen tekemistä.


1 kommentti:

  1. Missäs päin maailmaa mahtaa asua turvapaikkaturistien kansa. ?

    VastaaPoista