lauantai 23. maaliskuuta 2019

Kannattaisi laskea

Lähes jokainen puolue lupailee näin vaalien alla miljardien tulonsiirtoja vähempiosaisille ja veron alennuksia lähes kaikille veron maksajille.  En juuri koskaan ole ollut tilaisuudessa, jossa kukaan olisi pystynyt luotettavasti vastaamaan kysymykseen ”millä tämä rahoitetaan ?”  Niin kai se on, että kysymys on niin suurista summista, että ei tuohon vastausta oikeastaan olekaan, tai sitten vain puuttuu rohkeus vastata, että ”ei millään, eihän lupaus mitään maksa.”

Kannattaisi tietysti jotain laskea, sillä pakkohan meidän jotenkin on saada rahat riittämään, eikä ratkaisu suinkaan löydy ”persujen” hokemasta ”maahanmuuton kustannukset on laskettava.”  Tuskinpa edes persut todella toivovat sitä, sillä paljastuisi varmaan sama kuin muuallakin maailmassa. Maahanmuutto osoittautuisi taloudellisesti kannattavaksi. Mielestäni maastamuuttoa sen sijaan voitaisi jotenkin ”rokottaa”, sillä siitähän meille on todellisia kustannuksia, aina lapsilisistä alkaen. Kun periaatteessa kuitenkin olen vapaan liikkuvuuden kannalla, annan tuon parin miljoonan suomalaisen asua ulkomailla, samoin kun noiden muutamien ulkomaalaisten Suomessa. Ehdottomasti heistä on vain hyötyä, olkoon persut ihan mitä mieltä tahtovat.

Oikeita leikkauksen kohteita olisi toki niitäkin.  Kyllä minullekin tulivat mieleen monessa yhteydessä mainitut yritystuet, mutta niihin pitäisi suhtautua hyvin kriittisesti. Täysin selvä tapaus on tuulivoima, joka on paitsi tarpeetonta ja haitallista, myös erittäin kallista. Jos joku yritys pysyy pystyssä vain veronmaksajien tukien varassa, pitäisi tuki pikimmiten lopettaa. Tässä löytyisi myös se ratkaisu persujen maahanmuuttovastaisuudelle.  Loppuisi Saksassa konkurssin tehneiden tuulivoimayhtiöiden maahanmuutto.  Jos ette tienneet, niin niitäkin meillä on, ja silloin on kysymys todella ”haittamaahanmuutosta”.

Toinen säästökohde olisi varmasti koulukyydit.

Tästä puhuttaessa olen usein kertonut erään ystäväni tarinan. Eräs reilun parin kilometrin päässä koulusta asuva isä sai yllättäen puhelun tyttäreltään, joka oli syystä tai toisesta myöhästynyt koulukyydistä. ” Isä, mä myöhästyin kyydistä, voitko tulla hakemaan minut?”  ”Joo, odota siellä,” vastasi isä.  Kun isä sitten saapui koululle, ihmetteli tytär, että missä auto. ”No en viitsinyt ottaa sitä, ajattelin että meille molemmille tekee ihan hyvää pieni kävely,” vastasi isä.

Näinhän se oikeasti on.  Kyllä koulussa käytiin paljon ennen koulukyytien keksismistä, ja kansa voi hyvin.  Ihan omasta kokemuksestanikin voin tuon todistaa, ja olen sitä ikäluokkaa, joka ei ihan opiskelun alkuaikoina saanut mitään opintotukia, jota silloin pidettiin täysin luonnollisena.  Opintolainan toki sai ja se oli oikeasti investointi tulevaisuuteen. Opintoja ei yleensä keskeytetty, koska jonkinlainen vastuu painoi.

Oikeasti noista asioista löytyisi jo säästöt liki kaikkiin tarpeisiin, mutta on aivan eri asia, kuinka moni puolue uskaltaa ehdottaa esimerkiksi opintotuen lakkauttamista.

Puoluetuki on myös aivan tarpeeton tuki, sillä näyttäväthän nekin puolueet toimivan, jotka tuota tukea eivät nauti. Paljon hölötetyn tasa-arvon nimissä puoluetuen lakkauttaminen olisi oikeudenmukainen myös niitä puolueita kohtaan, jotka eivät ole eduskunnassa. 

Eivät ehkä pääsekään, sillä tuo tuki mahdollistaa valtaisan markkinoinnin kaikissa vaaleissa.














2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti