keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Rötösherrat

Jotenkin koukuttavaa tuo politiikka on, sillä vaikka kuinka olen päättänyt kirjoittaa muista asioista kuin politiikasta, niin aina vain palaan tähän samaan aiheeseen. Ehkä sana ”rötösherrat” ei ole ihan virallisesti poliittinen termi, mutta oikeudenmukaisen politiikan isä Veikko Vennamo sen lanseerasi nimenomaan poliittisessa foorumissa, Suomen eduskunnassa.

  
Toivottavasti Veikon haudalla on nyt riittävän painava kivi, että ei enää nouse sieltä ravistelemaan perustamansa puolueen perilliseksi perustetun puolueen rötöstelijöitä. Luulisi riittävän, että liikunnan tarve tulee tyydytettyä pelkällä haudassa pyörimisellä.  Ihan varma olen siitä, että jos Vennamo vielä eläisi, ei perussuomalaisia ehkä olisikaan, eikä varmaan sinisiäkään. Varmaa kuitenkin on, että jos nämä puolueet olisivat ja Veikko saisi valita, niin sinisiin liittyisi.

Rötösherroja oli siis jo Vennamon eläessä, mutta ei SMP:n jäsenistössä. Missään tapauksessa ei Veikko olisi nykymenoa sietänyt ja tuskin tunnustaisi nykyisiä ”persuja” perustamansa puolueen perilliseksi. En toki tiedä kaikkien ”nykypersujen” taustoja, mutta olen ollut ymmärtäväni, että vain entinen nimismies Raimo Vistbacka ja Timo Soini ovat olleet SMP:n aikoihin näkyvillä paikoilla ja hekin ovat nyt sinisiä.  Toki minäkin olin juoksupoikana mukana ja kuulin ainoastaan, mitä isot pojat puhuivat. Sellainen käsitys minulle pääsi syntymään, että puolueen puheenjohtaja Veikko Vennamo oli ankara oikeudenmies eikä missään tapauksessa olisi hyväksynyt rikoksista tuomittujen rötösherrojen käytöstä.

En tiedä sitäkään, onko laista jo poistettu vaatimus kansanedustajien nuhteettomuudesta, mutta jos ei, niin sitten meillä vain toimitaan lain vastaisesti. Halla-aho sentään älysi jäädä pois eduskunnasta. mutta Hakkaraisen eväät eivät näytä siihen riittävän.  Kumpikaan näistä herroista ei täytä vaatimusta nuhteettomasta kansalaisesta.

Toki eduskunnassa on muitakin ”rötösherroja” kuin vain Hakkarainen, mutta en nyt pelkästään eduskuntaa käsittele.  Jos ylin syyttäjäviranomainen ja huumepoliisin päällikkö joutuvat hakemaan ojennusta tuomioistuimesta, niin kyllä jossain on perustavaa laatua oleva vika. 

Muistan hyvin ajan,  kun Esko-Juhani Tennilää moitittiin siitä, että ei käyttänyt kravattia eduskunnassa. No eihän se ihan sopivaa ollut, mutta kyllä eduskunnan ja muunkin valtion hallinnon arvostus on kiinni muustakin kuin kravatista.  Jos oikein olen ymmärtänyt, ei Tennilä kuitenkaan kännissä hörhöillyt eikä edustajatovereitaan ahdistellut.  Mielestäni ihan oikeuden mukainen ja fiksu kaveri. Varmasti pesisi mennen tullen nykyiset aatetoverinsa.  Hänen aatteitaan en toki jaa.

Kun kuulin huhun, että vasemmistoliiton entinen puheenjohtajan ja silloinen ministeri piti kantaa jostakin tilaisuudesta nukkumaan, muutuin minäkin punaiseksi … naamaltani. Sellaisen julkisuuden jälkeen en enää olisi tullut laulamaan eduskuntaan.  Todennäköisesti olisin jättänyt eduskunnan ja politiikan.

Kuten alussa totesin, politiikka tuntuu kuitenkin koukuttavan.  Mihinpä nämä rötösherrat menisivät, kun eivät oikein mitään osaa? Paras pitää hampaat irvessä kiinni siitä vihreästä oksasta, jolle politiikan avulla ovat kivunneet.

Mokailu on kovasti inhimillistä, mutta kyllä sitä pitäisi julkisten vallanpitäjien välttää. Oikeasti minä ja Suomen politiikka kaipaamme Veikko Vennamoa ja kaikkien rakastamaa mopoilijaa - Eino Poutiaista.  Sanottakoon mitä sanotaan, mutta nuhteettomia olivat.     



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti