tiistai 16. tammikuuta 2018

Vihapuhe


Kun netin erilaisia keskustelupalstoja on ruvettu nimittämään sosiaaliseksi mediaksi, on siinä jo tarvittu kovasti hyvää tahtoa.  Oikeasta mediasta tuskin on kysymys, puhumattakaan mistään sosiaalisuudesta.  Facebook ja twitter tarjoavat kyllä erittäin hyvän alustan erilaiselle progakandalle ja vihapuheelle.  Vaikka suurin osa meistä tietää, että noin 70% tuosta hapatuksesta on täysin tietämättömien purkamaa soopaa, joka ei täytä edes vaihtoehtoisen faktan tunnusmerkkejä ja jonka käyttövoimana on pahansuopuus, se aiheuttaa kuitenkin närää tässä maassa.

Ehkä vain muutama prosentti suomalaisista on rasisteja, ja maahanmuuton vastustajia on tuskin senkään vertaa.  Maahanmuuton vastustamisesta on kuitenkin eräs puolue ammentanut koko menestyksensä. Tietylle tasolle se tässä maassa riittääkin, mutta kyllä politiikassa pitäisi olla tilaa myös totuudelle.

Olen seurannut tuota vihapuhetta netissä, enkä voi olla ihmettelemättä sitä panssarikilpeä, jolla nuo rasistit ovat suojautuneet tosiasioita vastaan.  Toki sana ”elintasopakolainen” on minulle entuudestaankin tuttu. Olinhan sitä minäkin aikoinani, samoin kun muut lähes kaksi miljoonaa suomalaista, jotka ovat lähteneet parempaa elintasoa tavoittelemaan Ruotsiin, Kanadaan, yhdysvaltoihin, Saksaan ja Australiaan.  Suomeen ei kukaan taida elintasopakolaiseksi tulla, sillä ainakin minun kokemukseni kertoo, että suurin osa tänne tulevista pakolaisista yrittää mahdollisimman pian päästä osaksi tätä yhteiskuntaa tekemällä töitä kykyjensä mukaan.  Toki kotoutuminen vie oman aikansa, mutta ei aivan kohtuuttomasti.

Kun siniset erosivat ”persuista”, voisivat he nyt selkeästi alkaa liputtaa maahanmuuton puolesta, rasismia vastaan.  Samalla voitaisiin liputtaa myös maastamuuttoa vastaan, sillä sehän se on se muuttovirta, joka todella käy veronmaksajien kukkaron päälle.  Oikeastihan me tarvitsemme lisää maahanmuuttoa, sillä olemme selkeästi muuttotappiovaltio.  Kun tuohon yhtälöön lisätään vielä tosi alhainen syntyvyys, on maahanmuutto ainut lääke tähän näivetystautiin.

Netissä tapahtuva vihapuhe on typerää ja totuudenvastaista, mutta jotenkin se puree ihmisiin, jotka eivät ole tyytyväisiä omaan elämäänsä. Merkillepantavaa on, että mitkään faktat tai tilastot eivät saa tätä pientä vähemmistöä muuttamaan mieltään.  Olen ollut huomaavinani, että he uskovat mitä tahtovat, ja asioiden todistelulla ja faktoilla ei ole mitään arvoa tuolle porukalle.

Minäkin olen sitä mieltä, että ihan maamme parhaat voimat eivät ole kokoontuneet eduskuntaan, mutta monet heistä ovat vakaumuksellisesti sitä mitä ovat. Kansaa me emme voi kokonaan vaihtaa, mutta voitaisikohan opettaa edes se, että hiihtämällä, juoksemalla ja laulamalla ei pätevöidytä politiikkaan.  Ne poliitikot, joita vastaan minäkin olen joskus hyökännyt, ovat niitä poliittisia huorintekijöitä, jotka myyvät totuuden ja periaatteensa - jos sitä koskaan on ollutkaan  pelkästään eduskuntapaikasta.

Onhan minullakin aihetta olettaa, että näistä kirjoituksistani joskus on voitu yksilöidä joku mielestäni epäkorrekti henkilö, mutta tuskinpa kuitenkaan suoranaiseen vihapuheeseen olen koskaan sortunut. Julkispoliitikkoja olen joskus jopa saattanut nimeltäkin mainita, mutta en niinkään karkeasti kuin meidän oikea mediamme. 

Juu, aivan oikein ymmärsit, olen ylpeä suvakki.  Mielestäni tässä maassa ei ole tilaa minkäänlaiselle vihapuheelle, ja olemme aivan liian pieni valtio eristäytymään muista maailman ihmisistä, uskontoon ja ihonväriin katsomatta.  Useimmiten vääräuskoisuuteenkin vetoavat vain ne, joilla ei itsellään ole mitään uskoa.  Me olemme ihan itse ja itsenäisesti säätäneet lain uskonnonvapaudesta, joten ainakaan uskonto ei saisi olla este mihinkään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti