sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Presidenttipeli


Parin viikon päästä asia on taas esillä, sillä taitaa jäädä Kekkosen vaatima poikkeuslaki Suomen historian viimeiseksi, vaikka tilanne ei juuri nyt ole kovin paljon erilainen. jos sitä katsotaan ehdokkaiden näkökulmasta. Ei liene kenellekään arvoitus, kenestä tulee presidentti, vaikka ehdokkaita on mukana pilvin pimein.  Menen tässä nyt kuitenkin kärkiehdokkaat läpi. Ihan vaan omaksi huvikseni miettimällä, mistä nuo äänet itse kullekin tippuvat.
 
 Kuvakaappaus: yle.fi

Nykyinen ja tuleva presidentti on siis Sauli Niinistö, jota äänestää suurin osa äänioikeutetuista suomalaisista. Sanottakoon nyt vaikka, että ne ovat niitä oikeasti isänmaallisia, jotka eivät näe muuta vaihtoehtoa.  70-80% äänestäjistä tipauttaa uurniin Niinistön kannatuslapun, eikä tätä lukua alenna muu kuin mahdolliset nukkuvat, jotka pitävät tapausta niin selvänä, että eivät viitsi edes vaivautua.

Gallupien kakkosena roikkuu noin 10% kannatuslukemilla Pekka Haavisto, jota kannattavat erilaiset seksuaalivähemmistöt sekä osa vihreistä. Tuo lienee se joukko, joka nostaa tuon lukeman 10% paikkeille, eikä se siitä juurikaan muutu.

Kun jälleen pudotetaan kannatuslukemia puoleen edellisestä, saadaan melko tasainen parivaljakko Laura Huhtasaari ja Paavo Väyrynen.  Laura Huhtasaarta äänestävät vain rasistit ja ehkä muutama ymmärtämätön mies ihan ulkonäön perusteella. Varmasti Laura pärjäisikin paremmin missikilpailuissa kuin presidentinvaaleissa. Luultavaa onkin, että vaikka Laura on nyt niukasti Paavo Väyrysen edellä suosionmittauksissa, niin melko suurella varmuudella Paavo tulee ajamaan Lauran ohi.  Sen pidemmälle ei tämänkään tähtipoliitikon resurssit riitä, vaikka sisukkuutta pitää ihailla.

Pronssimitali on hyvä mitali SM-kisoissa, sen toki kokemuksestakin tiedän, ja siihen on Paavonkin tyytyminen.  Ehkäpä ero voittajaan on kuitenkin liian suuri, jotta tätäkään ehdokasta voitaisiin oikeasti pitää vakavasti otettavana. Paavolla tosin on kokemusta tappioista, mutta nyt tuskin kannattaa syyttää edes mediapeliä. Omat kannattajansa Paavolla kuitenkin on ja ne ovat ns. vanhoilliskepulaisia, jotka asuvat pääosin Keminmaalla. Toki Paavo on hyvä mediapelin pelaaja, mutta kyllä eväät on jo syöty.

Tuossa nuo neljä kärkiehdokasta on nyt lueteltu, ja heidän saamistaan äänimääristä kertyy jo reilut 90% annetuista äänistä, joista siis suurin osa Sauli Niinistölle, joten edes presidentin vaalien toista kierrosta ei tarvita, ja ensimmäinen kierroskin vain siksi, että voitaisiin taas röyhistää rintaa sanomalla, että me olemme maailman demokraattisin maa.  Eihän sitä oikeasti mitenkään voida mitata, mutta perinteinen suomalainen tapahan on julistautua maailman parhaaksi aina silloin, kun todelliset mittarit puuttuvat.

Tyydytään nyt sitten siihen, että meillä on maailman parhaat kätilöt ja alhaisin syntyvyys, joka ei kuitenkaan ole kätilöiden vika eikä ansio.  Tulevaa huoltotasettamme ajatellen se on kuitenkin hieman huolestuttavaa, sillä presidentille hallittavaksi jäävä maa pienenee entisestään.  Jotkut vasemmistopoliitikot ovatkin ehdotelleet synnytystalkoita.  Kuitenkin epäilen, että minä ja Antti Rinne ei siihen pystytä. Olen ymmärtäväni, että siihen tarvitaan naisia, ja mieluiten vapaehtoisia.  Vaikuttaa siltä, että ei edes Teuvo Hakkarainenkaan löydä halukasta kumppania.  

       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti