torstai 22. kesäkuuta 2017

Sininen tulevaisuus

Aika näyttää, millainen tulevaisuus se on, mutta ei se missään tapauksessa voi olla huonompi kuin tuon rasistijoukon valtaama puolue. En ehkä liity sinisiin joukkoihin, mutta vielä vähemmän vihreisiin, joiden kannattaja olin vielä silloin, kun se oikeasti ajoi vihreää aatetta eikä ollut puolue.

Enemmän kuin puolet perussuomalaisista on nyt siirtynyt tuon Sinisen tulevaisuuden joukkoihin, eikä mielestäni mikään ihme. Perussuomalaisille kävi niin kuin vihreille aikoinaan. Aate jäi vallanhimon jalkoihin. Minun tulkintani viime aikoijen tapahtumista on, että mitään loikkausta ei sanan varsinaisessa merkityksessä tapahtunut, vaan puolue yksinkertaisesti liukui alta pois. Ei suomalaisuus ole sama kuin rasismi, eikä isänmaallisuus mitään herjakirjoituksia.

Minun isänmaallisuuteni on sitä, että rakastan tätä maata sen monista heikkouksista huolimatta, ja olisin valmis puolustaman sitä vieläkin, jos meitä uhattaisiin. Toivottavasti Sininen tulevaisuus tarkoittaa sitä, että saamme elää rauhassa tässä maassa ja auttaa niitä, jotka apua tarvitsevat. Siitä on yli 70 vuotta, kun tänne on yritetty väkivalloin tunkeutua. Silloisilla maahantunkeutujilla oli hieman toisenlaiset motiivit kuin nykyisillä pakolaisilla, jotka ovat vain rauhaa ja apua hakemassa. Tunnen näistä monia ja tiedän, että näin on. Ahkeria kunnon ihmisiä suurin osa.

On tietysti totta, että joukossa saattaa olla vähemmän onnistuneita Luojamme töitä, mutta sittenkin on kyse siitä, miten me osaamme sopeutua. Olin aikoinani töissä Ruotsissa ja jo silloin havaitsin, että nimenomaan me suomalaiset sopeudumme erittäin heikosti. Oikeasti Ruotsi oli helppo maa, mutta epäilen, että meillä silti oli suurempia sopeutumisvaikeuksia kuin noilla tänne paenneilla ihmisillä. Ei ole minun tehtäväni kieltää suomalaisuutta keneltäkään ihonvärin, uskonnon tai syntyperän perusteella. Toki se on totta, että maassa on elettävä tapojen mukaan, mutta mitä tekemistä kielitaidolla on kansalaisuuden kanssa? Totta on, että maassa on helpompi elää kielitaitoisena kuin kielitaidottomana, mutta tämä lienee sanomattakin selvää. Monista kehittyneemmistä maista poiketen Suomi vaalii edelleen tämän hieman omituisen ja harvinaisen kielen etuoikeutettua asemaa. Maailman mahtavin maa tulee erinomaisesti toimeen ilman ns. äidinkieltä. Tervetuloa ”mamut” suomalaisiksi, mutta lakejamme on kunnioitettava.

Kun vahan perussuomalainen puolue liukui pois Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän alta, oli odotettavaakin, että jotain tälläaista tapahtuu. Ei Suomen kansa ole niin rasistista kuin halla-aholaiset luulevat, eikä Halla-aho ole niin pätevä johtaja kuin hän itse kuvittelee.

Sininen tulevaisuus on todella hyvä vaihtoehto perussuomalaisten paikalle. Voi olla hyvinkin totta, että osittain puolueen syntymiseen vaikutti myös halu vaikuttaa hallituksessa. Näinhän se pitäisi olla jokaisen puolueen tavoitteena. On selvää, että Halla-ahon johtamien ”persujen” kanssa ei kukaan halua tehdä yhteistyötä, joten pelkästään hallituksen työrauhan takia näin oli tehtävä. Kyllä myös luottamuksella on merkityksensä. On se niin, että en minäkään oikein luota rikoksesta tuomittuihin ja humalassa horiseviin rasisteihin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti