perjantai 23. kesäkuuta 2017

Perussuomalaisetko tuollaisia?


Ei nyt sentään. Suomainen on perusluonteeltaan rehellinen, ahkera ja avulias. Siitä ei näy merkkikään halla-aholaisessa rasistien joukossa. Ei puolueen tynkä edes tuota nimeä ansaitsisi, sillä kyllä lähempänä perussuomalaisuutta ovat ne ihmiset, jotka melko yksimielisenä marssivat ulos tuon puolueen ryhmähuoneesta päättäen sanoutua irti porukasta. Nimi jäi rasistien haltuun, vaikka joukossa ei liene ainuttakaan perussuomalaista. Minkäs teet, kun lakia on noudatettava ja lakihan sanoo, että puolueesta voidaan kyllä erota, mutta nimeä ei voi viedä mennessään.

Kun Jussi Halla-aho aikoinaan eduskuntavaaliehdokkuutta harkitsi, hän taisi olla ainut, joka otti huomioon sen mahdollisuuden, että vaikka hän saisi runsaasti ääniä, voisi hänen ehdokkuutensa ääniä puolueelta myös viedä. Tämä ilmenee vaimoni saamasta viestistä, jossa Jussi tiedustelee, mitä Pirjo arvelee tilanteesta. Olisiko hänen ehdokkuutensa plussaa vai miinusta kokonaisuutta ajatellen. No selvähän se, että miinustahan se, sillä eivät oikeat suomalaiset ole rasisteja. Vuosien varrella puolue oli kuitenkin niin paljon muuttunut, että tuollaiset lieveilmiöt saivat oman mahdollisuutensa ja nyt ne koituivat puolueen tuhoksi.

 
Monissa kirjoituksissani ennustin puolueen hajoamista, jos Halla-aho tulisi puolueen puheenjohtajaksi valituksi. No niinhän siinä sitten kävi. En kylläkään halunnut olla oikeassa, enkä ihan näin nopeaa ja perinpohjaista hajoamista odottanutkaan, mutta toisaalta tuo rasistilauma ei muuta ole ansainnutkaan. Ei Jussi Halla-ahokaan ymmärtänyt sitä, että hänen mukanaolo kaikenlaisissa vaaleissa on vahingollista. Jos hän yhtään olisi ajatellut puoluetta, ei hän olisi lähtenyt koko puheenjohtajakilpaan.

Puolueen perustaminen ja kannatuksen nostaminen oli Timo Soinin elämäntyö. Se oli saavutus, johon en usko yhdenkään noista rasisteista pystyvän, joten puolue on nyt mennyt, aivan kuten kommunismi. On täysin väärä uskomus, jos uskotaan, että tohtorin hattu, joka Halla-aholla on, vaatisi päätä. No oikeastihan se vaatii päätä, mutta alapäätä, sillä jos halua on ja pylly kestää, niin kuka tahansa voi ruveta tohtoriksi. Ei siihen mitään lahjakkuutta tarvita, enemmän sitä tarvitaan pituushyppyynkin. Sekä tohtorin hattu että pituushyppy voivat kyllä Suomen tapaisessa yhteiskunnassa tuoda parlamenttiin paikan, vaikka politiikasta ei mitään ymmärtäisikään. Näin se vaan menee, kuten ehkä olette huomanneetkin.

Joku arvosteli jo uuden perustettavan yhdistyksen nimen valintaa. Ehkäpä minäkin olisin valinnut toisin, mutta kaikkeen tottuu. Kyllä minäkin kannatuskorttiin nimeni pistän, jos sellainen eteeni tulee. Olipa puolueen nimi sitten Sininen tai punainen, kunhan ei ole vihreä. Sen verran katson olevani velkaa Veikko Vennamolle, Timo Soinille ja perussuomalaisille. Kaipa me jokainen sen ymmärrämme, että oli pakko tehdä se, minkä nämä todelliset perussuomalaiset tekivät.

Kyllä siinä rasistijoukossa ihminen olisi saastunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti