lauantai 10. kesäkuuta 2017

Hyvästi persussuomalaiset


Kieltämättä tuntui jotenkin haikealta olla viimeistä kertaa Perussuomalaisten puoluekokouksessa. Puoluekokous Jyväskylässä alkoi kyllä kovasti juhlallisin menoin näennäisesti kansallisia arvoja korostaen. Minä tunsin kuitenkin olevani jo hieman paitsiossa, sillä olin oikeastaan vaimoni mukana siellä, vaikka joskus olin ollut todellinen aktiivijäsen. Olin kyllä eronnut puolueesta, mutta ehkä olisin ollut sen kannattaja, jos se olisi edes hieman muistuttanut sitä puoluetta, johon aikanani liityin. No ei muistuttanut. Kansallisten arvojen sijasta puolue oli ajautunut rasismiin, ja kun Jussi Halla-aho valittiin Jyväskylässä puolueen puheenjohtajaksi, oli se ehdottomasti viimeinen pisara. En todellakaan voinut sanoa enää kannattavani tällaista kansallissosialistista puoluetta, joka erottui Hitlerin Saksasta ainoastaan vihattujen kansalaisten kansallisuuden perusteella. Oikeastaan puolueesta on tullut vieläkin pahempi, sillä vihan kohteeksi kelpaavat melkein ketkä tahansa ulkomaalaiset eikä tätä antikansalaisten viittaa ripusteta pelkästään juutalaisten ylle. Pelkkä ihonväri näyttää riittävän, ja niin keksityt sosiaaliavut ovat tarinoiden kohteena. Kun sattuu niin, että tunnen kymmeniä ns. ”mamuja” ja jotka kaikki ovat ahkeria kunnon kansalaisia, en kristittynä voi hyväksyä moisia yleistyksiä. 

 
Kunnon kauppias laskee sekä tulot että menot ennen kuin yrittää edes arvioida kannattavuutta. ”Persujen” rasistinen siipi huutaa kurkku suorana, että ”maahanmuuton kustannukset on laskettava”. Ovathan he tavallaan oikeassa, onhan se hyvä että kustannukset lasketaan. Maailmalla on kymmeniä maita, joissa on laskettu sekä menot että tulot, ja lähes poikkeuksetta on päädytty plussan puolelle tämän maahanmuuton kohdalla. Se nyt vaan on fakta. Pelkäävätköhän nuo maahanmuuttokriittisiksi itseään kutsuvat rasistit, että Suomessa kävisi samoin? Ainakin on varmaa, että maastamuutto on monin verroin kalliimpaa kuin maahanmuutto, joten pitäisiköhän perustaa maastamuuttoa vastustava antirasistinen puolue, joka ojentelee torrakoita Suomeen päin ja huutaa että ”rajat kiinni”?

No en perusta puoluetta, niitähän on muutenkin liikaa. Pelkäänpä, että Halla-ahon valinta repii tämänkin puolueen kahtia, ja jytkyt, joihin on jo totuttu, tulevatkin olemaan pelkkiä tussuja. Perussuomalaiset eivät kerta kaikkiaan näytä ymmärtävän, että puolueen kannatuksen lasku ei niinkään johtunut hallitukseen menosta kuin rasistisesta politiikasta, jota äänestäjät tuskin hyväksyvät, vaikka puolueen jäsenet olisivatkin sitä mieltä.

Olin todellakin eronnut puolueesta jo aikaisemmin, joten ehkä tämä lopullinen linjan muutos ei minun kohdallani suuria vaikuttanut, muuta kuin äänestyskäyttäytymiseeni. Myös vaimoni, joka toimi Kalajoen paikallisyhdistyksen sihteerinä, päätti erota puolueesta. Ehkäpä silläkään ei ole merkitystä, mutta merkitystä on varmasti sillä, että puolue vajoaa lukuisien pienpuolueiden joukkoon, jota en olisi toivonut Timo Soinin elämäntyölle.

Tätä puolueen politiikka on jo pidemmän aikaa ennakoinut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti