tiistai 19. helmikuuta 2019

Poliitikkojen puheet

Poliitikot ovat oivaltaneet joitakin tosiasioita äänestäjiään paremmin. Poliitikot ovat oivaltaneet, että äänestäjät eivät kovin paljon asioista tiedä ja että totisella naamalla esitetyt puheet menevät täydestä, vaikka niiden totuuspohja olisi kovasti hatara, tai sitä ei olisi ollenkaan.  Antti Rinteen eläkeläissatanen ja kansalliset synnytystalkoot ovat hyvä tästä esimerkki. Hieman toisenlainen esimerkki on Jussi Halla-ahon kotouttamista arvostelevat puheet, jotka jokainen asiantuntija voi leimata tietämättömän höpinöiksi.

Puheistaan huolimatta poliitikot saavat nukkua yönsä melko rauhallisesti, sillä ainakin puolueuskovaiset äänestävät heitä. olipa sanoma mitä tahansa. Rinteen satanen saattaa kyllä saada muutaman eläkeläisen kääntymään uskossaan, mutta tuskin yksikään perhe lähtee Rinteen kehotuksesta synnytystalkoisiin.

Halla-aho on hieman toisenlaisessa tilanteessa, sillä vain aniharva tuntee kotouttamiskoulutuksen ja tehdyt toimenpiteet kokonaisuudessaan. Halla-aho-uskovaiset uskovat mitä Jussi kertoo, vaikka tämä puhuu täyttä puppua täydellisen tietämättömyyden antamalla varmuudella.  Ei halla-aholaisillakaan niin kovin suurta hätää ole, sillä tämäkin uskonto perustuu rasismiin. ja sen Halla-aho hyvin tietää. Rasistien määrä Suomessa on siinä joka kymmenes. ja se on hyvin sopusoinnussa ”persujen” kannatuksen kanssa.

 
Siniset ovat koko kansalle arvoitus, sillä puolueen ohjelmaa ei kokonaisuudessaan tunneta, eikä kannatusta tietenkään lisää puolueen rehellinen linja. Rehellisyydestä kertoo se, että pyritään vain edistämään tiettyjä asioita, koska suomalaisessa järjestelmässä ei ole mahdollista, että joku puolue yksin pystyisi antamaan kenellekään mitään.

Hiihtäjät hiihtävät ja juoksijat juoksevat. Eihän näillä ansioilla mitään tekemistä politiikan kanssa ole, mutta kansa tuntee. Ehkä tälle maalle olisi paremmin hyödyksi se, että äänestäjät tutkisivat ihmisten todellisia ansioita enemmän kuin niiden viihdearvoa. 

Toki pötypuheista voi olla poliitikolle myös haittaa. Kun ihmiset huomaavat, että joku poliitikko puhuu jostakin asiasta jonkinlaisella varmuudella, vaikka ei oikeasti tiedä siitä mitään, niin saattaa syntyä käsitys, että tämä henkilö ei tiedä mistään mitään, vaikka saattaisi olla hyvinkin ansioitunut kielten tutkija.

Olen tässä kirjoituksessani nimeltä maininnut Antti Rinteen ja Jussi Halla-ahon. Toki he kuuluvat tuohon mainitsemaani kategoriaan, mutta eivät suinkaan ole ainoat. Kyllä minä yllätyin vihreiden kannatuksen noususta enkä oikein osaa sitä selittää. En oikein tiedä, mitä politiikkaa vihreät kannattavat, mutta eivät ainakaan vihreitä arvoja.  Vasemmistoliitto ei varmaan vieläkään ole toipunut Neuvostoliiton kaatumisesta eikä Berliinin muurin murtumisesta.  Sen verran sekavia sillä laidalla edelleen puhutaan. 

Vaikka meidän TV yritti viihdeohjelmassaan ”Noin viikon studio” mollata sinisiä, näin minä sen selkeänä mainoksena.  Miten se nyt menikään… ”hieman samaa tavaraakuin persuilla, mutta siistimmässä paketissa.  Näinhän se oikeasti onkin.  Perussuomalaisten alkuperäinen sanoma oli ihan ok, mutta kun puheenjohtajaksi tuli rasistisesta rikoksesta tuomittu populisti, jonka natsisympatiat olivat selvästi nähtävissä, oli lähes pakko perustaa uusi puolue.  Se puolue on Sininen tulevaisuus.

Tietysti kansa ratkaisee tämänkin puolueen tulevaisuuden, mutta varmaa kuitenkin on, että ainakin persujen nurja puoli on nyt tästä puolueesta poistettu.
Vaikka Perussuomalaiset yhä edelleen yrittävät esiintyä Vennamon perinteen jatkajana, olen jokseenkin varma, että Veikko Vennamo olisi nyt sininen. Jos vielä eläisi.  

Siniset ovat Veikko Vennamon linjoilla, johon kuului sanonta ”rötösherrat kuriin”. Vihreäthän tuon sanonnan kaappasivat ikään kuin omaksi sloganikseen, sillä persuthan eivät voineet sitä tehdä. Lähes puolet jäljelle jääneistä kansanedustajista olisi jouduttu potkimaan pois puolueesta, jos rötösherroista olisi haluttu päästä eroon. Ja tietysti se olisi pitänyt aloittaa puheenjohtajasta, jonka suurin ansio lienee se, että puolue menetti hallituskelpoisuutensa ja puolet sen jäsenistä lähti kälppimään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti