keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Tuulivoima ja maahanmuutto?

Totta on, että nuo kaksi asiaa ovat kovasti puhuttaneet viime aikoina, mutta se ei sellaisenaan ole tuo tarkoittamani asia. Jos tuulivoimalla tarkoitetaan tuulimyllyjä, joiden tarkoituksena on tuottaa sähköä, voidaan ne tietysti rinnastaa maahanmuuttoon, sillä pääasiassa nuo myllyt tulevat ulkomailta ja pääsääntöisesti myös niillä rahastavat yhtiöt ovat ulkomaalaisia.  Olisikohan tässä kyse juuri siitä ”persujen” lanseeraamasta ”haittamaahanmuutosta”?

No tuota asiaa en tietenkään tarkoittanut, vaikka joku aasinsiltahan tuokin olisi. Olen kuitenkin ihan sattumoisin joutunut paneutumaan molempiin asioihin, joten minä näen tuon yhdistävän asian aivan mulla.

Molemmista asioista puhuvat pääosiltaan ihmiset, jotka eivät tunne kumpaakaan asiaa.

Maahanmuuttoa vastustavat pääosin ihmiset, jotka poimivat tietonsa joltakin some-kanavalta tai muista maahanmuuttoa vastustavista lähteistä. En halua leimata kaikkia maahanmuutonvastustajia rasisteiksi, vaikka toki joukossa niitäkin on. Enimmäkseen kyse on kuitenkin tietämättömyydestä ja ennen kaikkea tietämättömyydestä siitä, millaisia ihmisiä nämä oikeasti ovat. Läpileikkaus tästä porukasta vastaa aika tarkoin läpileikkausta Suomen kansasta. Osa hyvin koulutettuja ja osa vähemmillä eväillä varustettuja.  Toki pieni joukko maahanmuuttajista on pakolaisia, mutta on olemassa monia muitakin syitä siirtyä maasta toiseen. Tämähän on asia, jota me suomalaiset olemme harrastaneet kautta aikojen.  


Lähes kaksi miljoonaa suomalaissyntyistä asuu parhaillaan maailmalla.
Maastamuutto on tosiasiallisesti se asia, joka rasittaa kansantalouttamme, mutta maahanmuutto hyödyttää sitä.

Miten tämä sitten liittyy tuulimyllyihin?  Hyvin suuri osa kansastamme pitää tuulivoimaa hyödyllisenä.  Sitähän se onkin, jos kyse on purjehduksesta tai pyykinkuivatuksesta, mutta myllyjen vaikutus talouteen, ympäsitöön ja ihmisten terveyteen vaatii hieman enemmän tietoa.


Kokemukseni ja koulutukseni perusteella minä olen tullut siihen tulokseen, että tuulivoiman puolustajat samoin kun maahanmuuton vastustajat puhuvat täydellisen tietämättömyyden antamalla varmuudella.

Meitä on moneen lähtöön. Ehkä elämä on asettanut minut siihen ihmisryhmään, joka tarkistaa faktat ennen niiden julkaisua, mutta kovasti suuri tuntuu olevan sekin joukko, joka nojaa mielipiteensä ns. ”vaihtoehtoisiin faktoihin”. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti