maanantai 23. maaliskuuta 2020

Takinkääntäjät

Kyllä minä hyvin muistan, miten eräs kansanedustaja lauloi reippaasti kesken eduskunnan istunnon: ”Näin kääntyy takki… ”.  Kysessä ei toki ollut ”persu”, vaikka saattoikin olla, että tälle puolueelle oli tuo laulu tarkoitettu.

  
Kenties lukijani ovatkin jo havainneet, että vaikka tämän blogini alkuperäinen tarkoitus oli ruotia politiikan tapahtumia, niin olen ottanut kantaa moniin muihinkin itseäni kiinnostaviin asioihin ja tietysti toivon, että ne kiinnostaisivat myös lukijoitani.  Ehkä tuulivoiman ja rasismin vastustaminen ovat nousseet näkyvimmin esille, mutta toki minua myös urheilu on aina kiinnostanut.  Monessa asiassa kyse on vain minun mielipiteestäni, mutta monet kirjoitukseni pohjautuvat myös todettuihin tosiasioihin.  Näitä faktoja ovat tuulivoiman haitallisuus ja maahanmuuton hyödyllisyys.

Ei ole kovinkaan kauan siitä, kun eräänkin kansanedustajan auton kylkeen oli isketty maahanmuuttoa vastustava teksti, joka olisi luultavasti täyttänyt rikoksen tunnusmerkit, jos joku olisi vaivautunut tekemään rikosilmoituksen. Ihan koko tekstiä en edes viitsi siteerata, mutta jos oikein muistan, niin viimeinen lause kuului ” Ulos joka ukko … ”  Pellenähän minä jo silloin pidin koko miestä ja olen todella hämmästynyt Suomen kansan äänestyskäyttäytymisestä.  Ilmeisesti mies ei oikein ole sisäistänyt käsitettä ”tasa-arvo”, sillä ei ole kovinkaan pitkä aika tuosta julistuksesta, kun samainen mies yrittää tuoda Suomeen ”mamunaista.” Onneksi ei tuo sankarimme vaalilause kuulunut, että ulos joka akka. Olisi siinä nyt takinkäännölle selittämistä.


Ei toki taida kyseinen poliitikko ainut siinäkään puolueessa, joka on antanut turvapaikan jollekin ”mamulle”, eikä se minusta väärin olekaan. Väärin on sen sijaan se, että ei uskalleta nousta vastustamaan oman puolueen ainutta agendaa -  maahanmuuton vastustamista, vaikka itse on toimittu tämän aatteen vastaisesti. On helppo sanoa, että ”tämä on poikkeustapaus”.  Totuus kuitenkin on, että kyseessä on nimenomaan se yleisin tapaus maahanmuuton syynä.  Poikkeustapauksia ei juurikaan ole, on vain avioliitto, työpaikka tai, ikävä kyllä, myös pakolaisuus.  Siis suurin piirtein samat syyt, jotka aikojen saatossa on vieneet suomalaisia ulkomaille.  Mitään ”haittamaahanmuuttoa” ei myöskään merkittävästi ole olemassa, sillä pakolaisuuttakaan ei sellaiseksi tule laskea. Kyseessä on hädänalaisten ihmisten ryhmä, jota jokaisen inhimillisesti ajattelevan ihmisen tulisi auttaa. Suurin osa pakolaisista haluaa integroitua tähän yhteiskuntaan, vaikka toki kielitaito sitä hankaloittaa.  Oppivat kielen aikanaan ja lopulta koko ruljanssi kääntyy voiton puolelle.

Kun me karjalaiset tulimme tänne Kanta-Suomeen, oli tosiasialleisesti kyseessä paljon suurempi ongelma. 

Olen joskus aikaisemminkin kirjoittanut takinkäännöstä ja puolustanutkin sitä.  Politiikassa tällä sanalla on yleensä huono kaiku, josta syystä monet poliitikot puhuvat jopa oman mielipiteensä vastaisesti, sillä sen lauluja laulat, kenen riveissä seisot. Aktiivipoliitikot ovat omalaatuinen ihmisryhmä, jolle väärässä olemisen myöntäminen on melkein mahdotonta. Näin on varsinkin silloin, kun jollakin tietyllä teemalla on saatu jonkinlaista kannatusta.

Joskus voi käydä myös niin, että koko puolue liukuu alta pois. Näinhän kävi ”persuille”, jolloin erosi silloin suuri joukko ryhdikkäimpiä persuja ja perusti oman puolueen.

Vanha perussuomalainen aate elää nyt Sinisessä tulevaisuudessa, ja aika näyttää, mihin se kantaa. Minä ainakin uskon tähän aatteeseen, sillä en ole löytänyt samaa ryhtiä mistään muuta puolueesta.

Minä olin aikoinani ns. vennamolainen ja olen täysin vakuuttunut, että jos Veikko Vennamo nyt eläisi, hänkin olisi sininen.

Olen joskus väittänyt, että jokaisella puolueella on myös joku hyvä asia agendallaan. ”Persuista” on sanottu, että heidän ainut asiansa on maahanmuuton vastustaminen. Se ei ehkä sittenkään pidä paikkaansa, sillä käsitykseni mukaan he vastustavat myös tuulimyllyjen rakentamista, ja se on mielestäni hyvä asia.
Valitettavasti se ei kuitenkaan riitä. 
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti