lauantai 25. tammikuuta 2020

Onko tämä maa pakko tuhota?

Näyttää siltä, että minä provosoidun, kun provosoidaan. Vaikka olin lukuisia kertoja päättänyt, että en viitsi hakata päätäni seinään kirjoittamalla tuulivoimasta, kun se ei kuitenkaan vaikuta mitään ja ainoa lohtu koko asiassa näyttää olevan se, että on todennäköistä, että minä kuolen ennen kun koko maa on tuhottu noilla härveleillä. Olen kertonut oman tarinani omassa blogissani ”Kallan kuvernööri / tuulimyllyjenvarjossa”, mutta tiedän että sillä ei suuria vaikutuksia ole tässä korruptoituneessa maassa, jossa ei oikein kukaan halua nähdä totuutta.



Tuulivoiman puolustajat puolustavat tuulivoimaa pelkkien unelmiensa varassa, vaivautumatta ottamaan edes selvää totuudesta. Kohtuullinen joukko ihmisiä myös vastustaa noita myllyjä, ja he nojaavat tiukasti tutkittuun tietoon.  Suomessa ei asiaa kovin paljon tutkita, mutta tiukkaa tieteellistä tietoa löytyy maailmalta runsaasti.

Tähän kirjoitukseen minut herätti kauhu-uutinen Keskisuomalaisessa. Keski-Suomeen suunnitellaan kymmeniä, jopa satoja tuulimyllyjä. Se oli kauhu-uutinen minulle, sillä tännekö minä pakenin noita myllyjä Kalajoelta? Kokemuksen ja koulutuksenikin perusteella tiedän myllyjen terveysvaikutukset, mutta en kuollaksenikaan voinut uskoa, että totuutta ei haluta edes tietää.

Onhan se totta, että eivät nuo härvelit ole edes kauniita, mutta ennen kaikkea ne ovat terveydelle ja luonnolle haitaksi, eivät tuota edes kovin edullista sähköä. Ainut todellinen hyötyjä on tuulivoimayhtiö, mutta sekin vain siihen asti, kun tuulivoimatukea maksetaan.

Ei vielä tiedetä, kenelle lankeavat sitten tuulivoimaloiden purkukustannukset, kun se aika koittaa. Ainakin siitä saadaan lihava riita aikaiseksi maanomistajan, voimayhtiön ja rakentajan välillä. Myllyjen todellinen käyttöikä on noin 15 vuotta, joten melko pian tuokin nähdään.

Oman ongelmansa aiheuttavat sitten purkujätteet. Vihreät olivat aivan oikeassa sanoessaan, että voimaloiden jäteongelmaa ei ole vielä ratkaistu. Erehtyivät vain sotkemaan tuulivoimalan ja ydinvoimalan jätteet keskenään. Se on nimenomaan tuulivoimala, joka aiheuttaa tämän jäteongelman.

Kuten sanoin, onni onnettomuudessa on se, että minä luultavasti pääsen täältä pois ennen noita massiivisia ongelmia, mutta pitäisi meidän hieman jälkipolviakin ajatella. Ei ole kohtuullista, että jätämme heille asunkelvottoman maan.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti