sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Rasistit ja suvakit

Nuo kaksi nimitystä ovat toinen toisistaan käyttämiä haukkumanimiä. Niiden suurin eroavaisuus onkin siinä, että esimerkiksi minä voin hieman ylpeästikin sanoa olevani ”suvakki”, mutta tuskinpa kovin moni rasisti edes myöntää olevansa rasisti, vaikka aina vaan viljelee rasistisia aatteita, sanoja ja tekoja.  Rasismi koetaan jotenkin inhottavana ja kielteisenä, joten rasistitkin pyrkivät kieltämään tämän.

  
Eräs näkyvin rasismin muoto on maahanmuuttovastaisuus, sillä tuskinpa kovin moni voi kertoa, että emme tarvitse väestön kasvua emmekä työvoimaa, joka voisi pelastaa näivettyvän huoltotaseemme.  Pidämme itsestään selvänä, että me suomalaiset saamme muuttaa ihan minne vain, mutta väärä väri tai väärä uskonto on ilman muuta este Suomeen muutolle. Meitä suomalaisia on ulkomailla lähes kaksi miljoonaa, mutta maahanmuuttajat sopisivat kaikki olympiastadionille.

Lievimmässä muodossaan maahanmuuttovastaisuus ilmenee kustannuksiin vetoamalla. Onhan se totta, että kotouttaminen aina vähän maksaa, mutta ei edes murto-osaa siitä, mitä maksaa Suomeen syntyminen neuvoloineen, koulutuksineen ja lapsilisineen, puhumattakaan opintotuesta.  Kaiken järjen mukaan pitäisikin kieltää maastamuutto eikä suinkaan maahanmuutto.

Maahanmuutto on investointi, joka tuottaa melko lyhyessä ajassa siihen sijoitetut rahat, mutta maastamuutto tuskin koskaan.

Kun kauppias laskee kannattavuutta, niin kyllä hän huomioi myös tulot eikä vain menoja.  Uskonnollisin perustein maahanmuuton haluaisivat kieltää ne, jotka eivät erityisesti välitä mistään uskonnosta.

Jotta ulkomaalaislähtöisten ja syntyperäisten suomalaisten työllistymistilastot, joihin usein vedotaan, olisivat vertailukelpoisia, niin suomalainenkin tulisi kirjata työttömäksi heti syntymän jälkeen. Käytännössähän näin tehdään ulkomailta muuttavalle.
 
Toki minä tilastoihin uskon, mutta tässä on kyllä selvä harha.

Myöskään rikollisuus ei lisäänny eikä vähene maahanmuuton takia. Ihmiset kaikkialla ovat jokseenkin samanlaisia. Eivät aina niin kunnollisia, mutta pääosin kyllä.

Tunnen tosi paljon ulkomaalaisia ja voin vakuuttaa, että kaikki he ovat ahkeria kunnon ihmisiä, eivätkä läheskään niin juoppoja kuin suomalaiset.

Useimmista ulkomaalaisista meidän olisi syytä ottaa oppia.  Noudattaisimme edes itse omia lakejamme, kuten lakia uskonnonvapaudesta. Vasta sitten voisimme huutaa, että ”maassa maan tavalla”.  Rajojen sulkemista en oikeasti kannata, mutta jos joku haluaa ne sulkea, kannattaa miettiä kumpaan suuntaan niitä pidetään auki.

Olen siis suvakki, koska ei ole aihetta olettaa, että ihmisten työntäminen takaisin tuleen jotenkin parantaisi meidän asemaamme.

Maahanmuuttovastaisuus on poliittista populismia, jolla yritetään hämätä tietämättömiä. Oikeasti eivät mitkään tosiasiat tue usein esitettyjä rasistisia väitteitä.

Meidän nuiva pakolaispolitiikkamme saattaa kyllä aiheuttaa Turun tapauksen kaltaisia sekoamisia. Lähes kaikki tuntemani turvapaikanhakijat ovat tästä asiasta kanssani samaa mieltä. Se, että tekijä itse puhui ”terroriteosta”, on selitettävissä sillä, että hän halusi ostaa sillä maamiestensä hyväksynnän, täysin tietoisena siitä, että häntä oltiin palauttamassa takaisin liekkeihin.

Uskon, että useimmat meistä suomalaisistakin olisivat seonneet vastaavassa tilanteessa, jossa ei mitään tulevaisuutta ollut näkyvissä. Ainut tulevaisuuden toivo oli siinä, että sattuisi pääsemään Suomessa vankilaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti