torstai 6. joulukuuta 2018

Syyllisiä vai syyttömiä?

Valtiojohtoa myöten kauhisteltiin Oulun ”raiskaustapauksia” ja minä muiden mukana, kunnes sain hieman lisää tietoa asioista ja rupesin ajattelemaan ihan itse.  Selvää on, että kyseessä oli rikos, mutta tiesivätkö nämä tekijät edes sitä? Rupesin ihmettelemään, kuinka on mahdollista, että samassa osoitteessa usean kuukauden ajan. Ei täytä ihan niitä tuntomerkkejä, joita raiskaustapauksiin yleensä liittyy.



Voitaisiinko tällaiset tapaukset estää muillakin keinoilla kuin karjumalla ”rajat kiinni”?  Kyllä kotouttamiskoulutus pitäisi aloittaa heti, kun Suomeen haluava ulkomaalainen on ylittänyt valtakunnan rajan. Ensimmäinen asia olisi tietenkin kertoa, mikä tässä maassa on sallittua ja mikä taas rikos. Pahin mahdollinen rangaistus tietenkin olisi, että heitettäisiin takaisin sinne, mistä on tullutkin. Kuolemantuomiotahan meillä ei ole käytössä, mutta usein nuo palautukset merkitsevät lähes samaa asiaa. Sellainen rangaistus toimisi kyllä niin hyvänä pelotteena kuin vain rangaistus olla voi.

Tietenkään tietämättömyys ei vapauta syyllisiä syytteestä, mutta todella tarkan tutkinnan nuo tapaukset ansaitsevat. Syyllisiä saattaa olla muitakin kuin nuo epätoivoiset nuoret, jotka hakevat lohtua väärällä tavalla ja väärästä paikasta. Ehkä meidän nurja maahanmuuttopolitiikka on osa tätä kokonaisuutta.

Näitä tyttöjä en missään tapauksessa halua syyllistää, mutta....  Moni ”mamupoika” on kuitenkin kertonut, kuinka ärsyttävää on, kun suomalaiset tytöt juoksevat heidän perässään. Ehkäpä tässäkin on vähän perää, vaikka se ei tietenkään rikoksiin oikeuta.

Ihan vilpittömästi minä toivon, että teon todellinen luonne saadaan selvitettyä ja totuus kerrotaan sitten myös yleisölle, olipa se millainen tahansa. Tässä maassa on jo ihan riittävästi ulkomaalaisiin kohdistuneita syytöksiä, jotka myöhemmin on todettu kupliksi, mutta niitä on hyvin niukasti julkisuudessa oikaistu.

Samoihin aikoihin julkistettiin myös kaksi linja-auto häirikköä, jotka aiheuttivat vakavan vaaratilanteen. Näihin tekoihin syyllistyneitä on todella vaikea puolustella, olipa heidän motiivinsa mikä tahansa. Myös poliisille nämä saattavat olla Oulun tapauksia helpompia tutkittavia. Jotain epätoivoahan näihinkin varmaan sisältyy, joten ehkä meillä todella olisi aihetta tarkkailla myös omaa suhtautumistamme tekoihin.

Täysin ulkopuolisten vaarantaminen ei ole koskaan oikein, joten ehkäpä nämä ”sankarit” olisi syytä palauttaa mahdollisimman pian pois tästä maasta.

Ihan helppoa ratkaisua näihin ongelmiin ei varmaankaan ole, mutta selvää on, että rajojen sulkeminen ei ole ratkaisu mihinkään. Jos ihminen varmuudella on syytön johonkin, niin syntymäpaikkaansa hän ei ole voinut valita. Surullista on, että niin moni joutuu jättämään synnyinseutunsa vain siksi, että ihminen yleensä on paha ja vallanhimoinen. Osittain tästä syystä meitä suomalaisiakin on ulkomailla lähes kaksi miljoonaa. 

Luulisi, että ainakin me ymmärrämme mistä on kysymys.

Ilmeisesti kaikki eivät ihan kaikkea ymmärrä, sillä varsin monet facebook-ystäväni ovat tuossa foorumissa kommentoineet aivan kuin olisin puolustellut kaikkia noita tekoja. En todellakaan hyväksy niitä, mutta en hyväksy myöskään sitä, että totuutta ei haluta tuoda esille.  Tiedän myös sen, että suurin osa ”mamuistakin” tuomitsee nuo teot.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti