tiistai 2. toukokuuta 2017

Sosiaalipummit ja maahanmuuttokriittiset


Ihan varmasti moni polttaa päreensä, kun yhdistän nuo kaksi sanaa samaan lauseeseen, mutta jotenkin ne tuntuvat niin synonyymeiltä. En väitä, etteikö näissä maahanmuuttokriittisiksi itseään kutsuvissa olisi joitakin ihan kunnon ihmisiä, mutta jostakin syystä satun tuntemaan vain tyhjäntoimittajia, jotka käyttävät tätä peitenimeä rasismille ja maahanmuuttovastaisuudelle. Todellisuudessahan he eivät edes ymmärrä, kuinka laaja käsite kriittisyys on. Minun kriittisyyteni pitää sisällään myös holtittomat pakkopalautukset, jotka koskevat ihmisiä, jotka ovat tulleet henkensä hädässä apua hakemaan ja jotka oikeasti vain itse tietävät sen vaaran suuruuden, jota he ovat paenneet.

Surkuhupaisaa on, että tuo sama porukka julistaa täydellisen tietämättömyyden antamalla varmuudella, kuinka nuo maahanmuuttajat ovat tulleet nauttimaan suomalaisesta sosiaaliturvasta tänne lihapatojen ääreen. Minä myönnän kyllä nauttineeni suomalaista sosiaaliturvaa, sillä viimeistään se alkoi synnyttyäni. Useimmilla jo ennen syntymää, kun odottava äiti menee neuvolaan. Sitten tulee suhteellisen kallis operaatio synnytys ja sen jälkeen mennään äitiyslomalle äitiyspakkaus kainalossa. Jälleen juostaan neuvolassa kilpaa lapsilisien kanssa, ja jos on onnistuttu olemaan ilman lastentarhaa, on varmaa, että aletaan kuluttaa yhteiskuntamme varoja ilmaisella koululla ja ilmaisella kouluruualla. Myöhemmässä vaiheessa opiskelu ei ole ainoastaan ilmaista, vaan siitä maksetaan. Maksetaan nimittäin opintotukea, jota moni opiskelija pitää palkkaan verrattavana etuutena. Ennen kuin nuori kansalaisemme on tehnyt päivääkään tuottavaa työtä, on hän tuhlannut yhteiskuntamme varoja parhaassa tapauksessa jo parisataatuhatta. No kaipa meillä on siihen varaa, mutta se on kuitenkin fakta.

Miettikääpä tätä. Kun maahanmuuttaja tulee Suomeen, on hän säästänyt jo kaiken tämän, ja vaikka hänen kotouttamisensa vähän maksaakin, ei se likikään nouse samoihin summiin kuin suomalaisen syntymä ja koulutus. Suurin osa tästä porukasta on ahkeria kunnon kansalaisia, joiden hyöty tälle maalle on monin verroin suurempi kuin joidenkin ns. maahanmuuttokriittisten, jotka ainoastaan maksavat meille ja häpäisevät maamme mainetta ulkomailla. Myös tämä on fakta.

Tunnen tosi monia maahanmuuttaneita ulkomaalaisia. He kaikki ovat työssäkäyviä kunnollisia veronmaksajia. Tunnen myös monia suomalaisia, joista hyvin monet ovat suoranaisesti sosiaalipummeja.

Minäkin aikoinani olin Ruotsissa autotehtaalla elintasopakolaisena, kuten yli miljoona suomalaista vielä tänäänkin. Jonkin verran sain hävetä maamiehiäni, jotka häikäilemättä käyttivät Ruotsin sosiaalihuoltoa hyväkseen. Jos olisin kohdannut Ruotsissa maahanmuuttovastaisuutta, olisin ymmärtänyt sen. Onneksi suurin osa meistä ”mamuista” oli työssäkäyviä veronmaksajia ja vain osa noita ”en finne igen”-miehiä. 


Olisikohan nyt sama porukka, joka kiljuu kurkku suorana ”rajat kiinni”. En vain ole ihan varma, kumpaan suuntaan nuo rajat pitäisi sulkea. Tuskin tietävät itsekkään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti