sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Tulkoon valkeus


On se totta, että on helpompi saada USA:n presidentti puhelimeen kuin sähköyhtiön remonteista vastaava mestari.

Yritin tätä kesällä kolmesti ja lopulta kyllästyin. Yritimme saada tsasounaan liittymän, mutta emme saaneet. Tontilla oli kuulemma kaupungin liittymä, tiesi lopulta tavoittamamme konttoristi kertoa. Enää en muista, painoinko kakkosta, vai pitikö painaa peräti kolmosta, että lopulta joku suvaitsi vastata. Totta kai systeemi hieno on, mutta kun minun kaksi insinööritutkintoanikaan eivät auttaneet tajuamaan, mistä silloin on kysymys, kun tontille halutaan liittymä. Olkoon vaan, että siellä on liittymä, mutta kun ei ole sähköä. Sitä vaan ei ole ja sillä selvä.

Ihan minä meinasin rumasti sanoa, mutta eiväthän sellaiset sanat suuhuni oikein sovi. Eihän se pelkästään Vattenfallin keksintö ole, että jos kyseessä on se ja se, niin voit painaa sitä ja sitä numeroa, ja jos et halua puhua ollenkaan, niin paina vaikka enteriä. Se vaan jotenkin on niin hullua. Kyllä minä vanhanaikaisena miehenä kaipaan aikaa, jolloin sai puhelimeen sanoa, että haluan puhua teknikko Lötjösen kanssa, ja sitten yhdistettiin Lötjöselle, joka järjesti asian välittömästi.

Niin, puhelimista tämä tarina alkoi, mutta eihän se puhelimeen päättynyt. Lopulta sain nimittäin viisaan oivalluksen. En painanut ykköstä, en kakkosta, en kolmosta, vaan soitin vaimolleni töihin. Hänen työpaikkansa kun oli kaupungintalon piharakennuksessa. Ei häntäkään puhelin auttanut, mutta tomerana tätinä otti ja käveli kaupungintalolle. ”Ei, ei kai meillä mitään liittymää ole tyhjälle tontille”, totesi kaupungin teknisistä toiminnoista vastaava mestari. Kun ei ole, niin ei ole.

Ei ottanut Vattenfallin tyttö huomioon sitä mahdollisuutta, että he olivat erehtyneet. Ei kai se ole mahdollista, kun systeemitkin ovat niin hyvät.

No nyt työmaalla on kyllä sähkö. Se tulee viereiseltä tontilta, jossa kaupungilla on pumppaamo. Pumppaamon sähköllä ei kuitenkaan kirkkoa aiota valaista, joten katsotaan mitä sitten tapahtuu. Kyllä me vahvasti uskomme, että tsasounan kirkastumispäivä koittaa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti