perjantai 22. marraskuuta 2019

Yhden asian ihmiset

Katselin torstaina taas eduskunnan kyselytuntia, enkä suinkaan voinut olla kiinnittämättä huomiota puhujien yksisilmäisyyteen. Jotenkin luonnolliselta tuntuu, että puolueet puhuivat asioista, jotka kenties ovat oman äänestäjäjoukon tai etupiirin etujen mukaista, mutta vain harva pystyi näkemään asioiden oikean ja realistisen puolen.

Kaikkiin asioihin ei uskallettu tai edes haluttu tarttua, mutta myös kokonaan asiattomia asioita otettiin esille.

Jussi Halla-ahon päässä tuntuu olevan ihan oma lokero maahanmuuttajille, sillä en ole kuullut tuolta mieheltä vielä ainuttakaan puhetta, jossa tuo teema ei olisi tullut esille. Liittyipä se asiaan tai ei.

Jossakin vaiheessa jopa postin lakkokin oli maahanmuuton syytä.

Koska tuntuu siltä, että kyseisen herran matemaattiset taidot ovat melko olemattomat, katson oikeudekseni hieman valistaa häntä, olenhan elämässäni joutunut opettamaan muitakin ihmisiä.

Kun kauppias ostaa tavaraa, jonka aikoo myydä, ei hän voi laskea tuosta aiheutuvaa laskua pelkästään menoksi. Se on sijoitus, joka myynnin jälkeen muuttuu taas rahaksi ja tuo jopa voittoa kauppiaalle.  Olkoon tämä siis opetus numero yksi.  Koska myyntihinta on suurempi kuin ostohinta, syntyy voittoa.  Näin käy, kun suuremmasta summasta vähennetään pienempi.

Tämä sama ilmiö on havaittu lähes kaikkialla maailmassa myös maahanmuuttajien kohdalla. Aluksi se maksaa, mutta melko pian alkaa tuottamaan.  Tästä asiasta ei juurikaan puhuta, vaikka esimerkkejä on pilvin pimein.  Esimerkiksi Sveitsiä pidetään talouden mallimaana, siitäkin huolimatta, että siinä maassa joka neljäs asukas on ulkomaalaislähtöinen.

Minäkin olen sitä mieltä, että kaikkea ei kuitenkaan pidä laskea rahassa.  Kyllä suomalaisten syntyvyys pitäisi saada nousuun, vaikka yhden lapsen kasvattaminen työikäiseksi maksaa lähes kymmenen kertaa saman kuin yhden maahanmuuttajan kotouttaminen ja saattaminen työelämään.

 
Jo tällä hetkellä tilanne on se, että maahanmuuttajien maksamat verot tuottavat enemmän kun ”persujen” laskemat maahanmuuton kustannukset ovat.  Oikeasti he siis itse maksavat omat kulunsa, kuten pääosin kaikki suomalaiset.

Toinen harha, jossa halla-aholaiset elävät, on väite, että rikollisuus lisääntyy maahanmuuton myötä. Toki on mahdollista, että suuressa ihmisjoukossa on paljon kaikenlaista väkeä.  On ihan mahdollista, että myös joitakin rikollisia sopii sekaan.  Rikollisten suhteellinen osuus maahanmuuttajista on kuitenkin pienempi kuin vastaava osuus perussuomalaisten eduskuntaryhmässä.  Niinpä niin, ei siis raskaana olevista naisistakaan voi olla varma, että sieltä ei pullahtaisi tähän maailmaan joku rikollinen.  Kyllä puhutuin kieli Suomen vankiloissa taitaa edelleen olla suomi.


Tuosta heikosta matematiikan taidosta kertoo myös tuo lähes miljardin aukko tuossa varjobudjetissa, jota eduskunta käsitteli.

Täytyy myöntää, että lähes jokaisessa opposition esittämässä budjettiluonnoksessa oli jotain hyvää, mutta ei niitä ihan sellaisenaan vosi ottaa valtiomme tulo- ja menoarvioksi. Vain persuilta näytti realiteetti puuttuvan.  Kyllä se hallituksemme luonnos kuitenkin parhaalta näyttää, vaikka sekin tuntuu aiheuttavan närää jopa EU:n komissiossa.

Taisipa joku puhujista laukaista ilmoille sen tosiasian, että haaveisiin ja tyhjiin lupauksiin tuntuu tämäkin unelma nojaavan.

Kun länsimainen satu alkoi sanoilla ”olipa kerran”, niin tämä nykyisen hallituksen satu tuntuu noudattavan vanhaa itäblokin linjaa ”tuleepa joskus olemaan”.


1 kommentti:

  1. Sveitsi on erinomainen esimerkki onnistuneesta maahanmuutosta. Kaikille Sveitsin kansalaisuutta haluaville ohjeet (englanniksi) löytyvät osoitteesta:

    https://www.swissinfo.ch/eng/becoming-a-citizen/29288376

    Siellä kerrotaan mm. seuraavaa kohdassa "Regular naturalisation":
    (Kun hakija on asunut vähintään 10 vuotta Sveitsissä ja osaa hyvin jotakin maan virallisista kielistä) "The State Secretariat for Migration examines whether applicants are integrated in the Swiss way of life, are familiar with Swiss customs and traditions, comply with the Swiss rule of law, and do not endanger Switzerland's internal or external security.

    People on welfare and anyone with a criminal offence are in theory excluded."

    Vastaavaa menettelyä Perussuomalaiset ovat Suomeenkin ehdottamassa. Siksi oli hyvä että otit Sveitsin esimerkiksi.

    VastaaPoista