keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Miksi Jeppe juo?

Tuo on se ikivanha kysymys, johon ei oikein kukaan ole löytänyt pätevää vastausta. Mika Nousiainen epäilee Petri Honkosen ymmärtävän tahallaan väärin. (Keskisuomalainen 27.11.2019)  Sellaista toki tässäkin yhteiskunnassa sattuu, mutta näyttää kovasti siltä, että Mika Nousiainen ei oikein itse ymmärrä lainkaan, mistä on kysymys.

   
Sillan alla majaileva ”Janne” on kyllä itse syypää omaan tilaansa, eikä siihen oikeasti löydy apua yhteiskunnalta. Tuon avun ”Janne” on kyllä saanut, mutta useimmiten ei ole edes halukas ottamaan sitä vastaan. Tuskinpa Suomessa on yhtään kurjissa oloissa elävää suomalaista, joka ei olisi halutessaan saanut apua.  Väitän, että jokaisella suomalaisella on ollut mahdollisuus nousta ainakin ”keskikastiin”.  Saman mahdollisuuden minä toki antaisin myös maahanmuuttajille, jotka ovat hyvä apu meidän väestököyhälle yhteiskunnalle, jossa noita ”janneja” on aivan liikaa.

Kaikki suomalaiset varmasti toivovat, että syntyvyys lisääntyisi tässä maassa, mutta näin ei vain näytä käyvän. Minunkaan mielestä ei syntyvyyttä ja maahanmuuttoa tulisi verrata keskenään, ei ainakaan taloudellisessa mielessä, mutta näinhän jotkut poliitikot suuressa tietämättömyydessään kuitenkin tekevät.  Totta kai syntyvä lapsi on sijoitus tähän yhteiskuntaan, mutta niin on maahanmuuttajakin. Kun syntyvän lapsen kustannuksia siihen hetkeen, jolloin hän on tuottoisa veronmaksaja, verrataan vastaaviin maahanmuuttajan kustannuksiin, on vain todettava, että tuo itse tuotettu yhteiskunnan lisäys maksaa yli kymmenen kertaa sen minkä yhden maahanmuuttajan kotoutus.

Kuten sanoin, ehdottomasti haluaisin, että Suomeen syntyisi lisää kansalaisia kustannuksista huolimatta, mutta minkäs minä sille voin. Näin ei vain näytä käyvän, joten säilyttääksemme nykyisen hyvinvoinnin meidän on turvauduttava ”tuontiin”.

On totta, että emme voi aina olla varmoja tulijoiden tasosta, mutta joku riski on kai pakko ottaa. Emme voi myöskään olla varmoja siitä, millainen rikollinen äidin vatsasta pullahtaa. Sitä ei edes Suopo pysty kontrolloimaan. Näitä ”janneja” näyttää syntyvän jatkuvasti, ja ne ovat meille todella kalliita.

En toki ehdota maahanmuuton lisäämistä, mutta maastamuuttoa pitäisi jotenkin kontrolloida. Onhan jotenkin kohtuuttoman epäoikeudenmukaista, että kansa, jonka joka neljäs edustaja asuu ulkomailla, käsittelee ulkomaalaisia kuin saastaa.  Sen verran humaani olen, että sallisin kaikille ihmisille asumisoikeuden ihan missäpäin maailmaa haluaisivat asua.  Työ ja turvallisuus on kaikkien ihmisten perusoikeus, myös maahanmuuttajien. Sen verran tunnen ”mamuja”, että näitä asioita he Suomesta hakevat ja haluavat antaa oman panoksensa tämän maan rakentamiseksi.

Jos nyt sanon, että suomalaisten käyttäytymisen takana on rasismi, tiedän saavani vihamielisen ryöpyn. Olkoon ihan millainen ryöppy tahansa - rasisti lakkaa olemasta rasisti vasta silloin, kun lopettaa rasistisen käyttäytymisensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti