maanantai 23. huhtikuuta 2018

Tuulivoima - rikollistako?

Olen aina pitänyt itseäni jonkinasteisena voimalaitostekniikan asiantuntijana. Jos nyt en ihan asiantuntija olisikaan, niin ainakin asioiden ymmärtäjä.  Olin Tulivoima-kansalaisyhdistys ry:n vuosikokouksessa, jossa oli myös todella paljon todella päteviä asiantuntijoita. Huomasin, että en todellakaan ole yksin, sillä koko tuo porukka vastustaa tuulivoimaa. Ei tuulivoimaa sellaisenaan, mutta sen käyttämistä ns. sähköntuotantoon, johon se kerta kaikkiaan on sopimatonta.  Purjehdukseenhan se on ihan ok.


Vaikuttaa, että Tuulivoima-kansalaisyhdistys ry:n jäseninä ovat lähes kaikki ne todelliset asiantuntijat, joilla ei oma lehmä makaa jossain ojassa. Minä en toki tuohon tohtoreiden, professorien ja muiden asiantuntijoiden joukkoon sovi. Onhan minulla juuri tuolta alalta vain insinööritasoinen koulutus, sillä vaikka olenkin DI, niin eri alalta. Voimalaitoskokemusta tosin omaan, mutta se on syntynyt vesivoimaloista. Vaikka tuo kaikki auttaakin minua ymmärtämään asioita, vastustan tuulimyllyjä lähinnä terveydellisillä perusteilla, sillä minun terveyteni nuo häkkyrät ovat tuhonneet totaalisesti.  Suomessa tuntuu olevan niin, että kokemusperäinen tieto jää tutkimusten jalkoihin, ja jos jotain asiaa ei nimenomaan ole täällä Suomessa ole tutkittu, niin sitä ei sitten ole tutkittu lainkaan. Joskus pelkkää kyselyä nimitetään tutkimukseksi. Ja ainahan voidaan katsoa keltä kysytään.

On olemassa useita todella päteviä syitä vastustaa myllyjä, joista tässä nyt nimeän muutamia:

-   -Ne ovat terveysriski niille ihmisille, jotka ovat allergisia infraäänille.
-   -Ne ovat terveysriski myös niille ihmisille, jotka pystyvät kuulemaan niiden jatkuvan jumputuksen.
-   -Niiden synnyttämä ”välke” aiheuttaa myös terveysongelmia.
-   -Osa linnuista lentää juuri sillä korkeudella kuin nuo lavat pyörivät. Lintujen havaintokyky ei riitä havaitsemaan vaaraa.
-   -Myös monet muut eläimet kärsivät noista joillekin ihmisille tutuista vaivoista.
-   -Monesta maakuntakaavasta on poistettu luonnonsuojelualueita myllyjen tieltä.  Luonnonsuojelualueet ovat kuitenkin olemassa luonnon- ja ihmisten suojelemiseksi.
-   -Tuulimyllyt ovat kalliita ulkomaalaisia tuotteita, joiden ostaminen heikentää kauppatasettamme. Ne asennetaan myös ulkomaalaisella työvoimalla, joten niiden työllisyysvaikutus jää varsin vähäiseksi.
-   -Tuulivoima on taloudellisesti kannattamatonta, koska se tarvitsee aina rinnalleen ”oikeaa” sähköä, jotta tuulen vaihtelu voitaisiin kompensoida  Sähkön kulutus ei seuraa tuulia. Pikemminkin tilanne on juuri päinvastainen. Silloin kun sähkön tarve on suurimmillaan, ei yleensä tuule. Näin luonto on vain päättänyt.
-   -Tuulien ailahteleva vaihtelu aiheuttaa myös ailahtelevaa vaihtelua sähköverkoissa. Tämä on erittäin haitallista sähköverkoille, joka on jo todettu mm. Saksassa, jossa on jo tuhat yhdistystä, jotka vastustavat Saksan ns. energiakäännettä.
-   -Tuulimyllyjen käyttöikä on suhteellisen pieni. Ne tuskin ennättävät elinaikanaan tuottaa rakennus- ja purkukustannusten verran rahaa, vaikka siitä suurin osa onkin kerätty veronmaksajilta tuulivoimatukena.
-   -Edessä meillä tulee olemaan miljardien purkukustannukset ja todella mittavat jäteongelmat, jotka monikymmenkertaisesti ylittävät ns. ydinjäteongelmat.

Kuten sanoin, tässä on vain osa niistä syistä, joilla noita myllyjä pitäisi vastustaa, mutta ihan viimeisenä tässä nyt heitän vielä yhden.

Tuulivoimahankkeet kokonaisuudessaan perustuvat petoksiin ja lain rikkomisiin.  Jo mainittu maakuntakaavojen ylikävely on vain osa siitä. Lisäksi Suomen tuulivoimatukea on tuotu nauttimaan jopa Saksassa konkurssiin menneitä yrityksiä.  Väitetään, että vain 30% tuulivoimayhtiöistä on ulkomaalaisessa omistuksessa. Runsaasti ulkomaalaista omistusta on kuitenkin ketjutettu ns. pöytälaatikkofirmojen kautta suomalaiselta näyttäväksi ulkomaalaiseksi sisarfirmaksi, joka kautta suomalaisten veroeurot valuvat ulkomaalaisiin taskuihin.


Eihän nyt ihan mahdotonta ole, että jossakin asiassa olisin väärässä, mutta pääsääntöisesti asian on näin.  Vaikka olisinkin väärässä, kyse on niin pienestä energiamäärästä, että sillä ei käytännössä ole mitään merkitystä.  Rantautuessaan Suomeen tuulivoimayhtiöt toivat tullessaan hämärämiehiä ja korruption.  Tuskinpa tässä maassa on tehty yhtään tuulivoimalle myönteistä päätöstä, johon ei liittyisi katteettomia lupauksia, lahjontaa ja jopa uhkailua.     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti