keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Miksi mokasit, Halonen?

No melkein ilman isompia mokauksia kerkesi menemään koko Halosen virkakausi. Siis pääpaino sanalla ”melkein”, sillä olihan siellä pientä lipsumista joissakin nimitysasioissa, sellaisissa yhtä tai kahta ihmistä koskevissa jutuissa. Ainakaan minä en aikaisemmin mitään isompaa huomannut.

Nyt se sitten tuli ja ihan lähellä loppua. Voiko kukaan kuvitella tyhmempää lausetta, kuin että ”Ei minkään paikkakunnan olemassaolo voi olla kiinni varuskunnan olemassaolosta”. En nyt ihan sanatarkasti muista lausetta, mutta sisältö oli täsmälleen tuollainen.

Voi rouva Kallion kasvatti ja armeijaa käymätön ylipäällikkö. Kyllä se nyt vaan niin on, että monikin paikkakunta on syntynyt varuskunnan ympärille ja varuskunnan poistuminen sieltä on kuolinisku. Se vaan on tosiasia, joka pitäisi rouva presidentinkin ymmärtää ja myös hyväksyä. Onhan se selvää, että presidentti voi tiettyyn rajaan asti puolustaa jopa hallituksen pienempiä munauksia, mutta tässä on nyt ylitetty se raja. Ministeri Wallin teki täydellisen mokauksen, eikä sitä millään puolustelulla saada tekemättömäksi. Jämäkkä presidentti olisi nyt kyllä sanonut. että stop tykkänään pojat ja samma på svenska.

Paikkakunnan suurimman työnantajan poistuminen on aina katastrofi jokaiselle paikkakunnalle. Erityisen törkeäksi teko muuttuu silloin kun kyseiseen toimenpiteeseen ei ole mitään pakottavaa syytä ja että sen tekee valtion laitos ihan vaan muutoksen vuoksi. Kun ilmasotakoulu Kauhavan hyvin varustetulta ja nykyaikaiselta sotilaslentokentältä siirretään siviili-ilmailukentän yhteyteen Jyväskylään, nousevat kustannukset jo pelkkien teknisten laitteiden siirron osalta miljooniin euroihin. Kokonaan oma lukunsa on ne valtavat investoinnit joita on näillä nyt nurmettumaan jätettävillä kentillä tehty. Tietääköhän ministeri Wallin edes, että rahalle on aina laskettava korko. Näihin hukkainvestointeihin käytetyn rahan korko juoksee hamaan hautaan asti, koska investointeja ei voida kuolettaa käyttämällä niitä. Juu… totta kai minä tiedän, että kyseessä on vain laskennallinen korko, ja että eihän se käytännössä näin mene. No ei ihan menekään, mutta lähempänä totuutta se kuitenkin on kuin ajatus siitä, että Suomi saa joskus rahansa takaisin Kreikalta. Varmaa on, että mitään säästöjä ei synny.

No mitä sitten syntyy?

No syntyy taloudellisia vaikeuksia Kauhavan kaupungille. Syntyy suuri määrä työttömiä ja sen seurauksena menoja valtiolle kun se joutuu maksamaan työttömyyskorvauksia. Syntyy myös sekasortoa siviili-ilmailulle, kun siviilikoneiden joukkoon sekoitetaan suuri määrä tosiasiassa tarpeettomia sotilaskoneita.

No joo… Tottahan sekin tietysti on, että tätä sekasortoa pikkusen lievittää se tosiasia, että Finnair on jo aikoja sitten hoitanut asiansa niin onnettomasti, että lentoliikenne maakunnan kentille on lähes loppunut. Ehkäpä sinne sekaan sopii myös muutamia sotilaskoneita. Finnairin asioiden hoito onkin kokonaan toisen jutun aihe, todettakoon tässä nyt vaan yksinkertaisesti, että vaatii todella taitavaa johtoa, että Finnairin kaltainen yhtiö saadaan niin syvään kuoppaan.

En ota kantaa puolustusvoimien alasajoon. Jos me joukkoja tarvitaan, niin ei ainakaan länsi- tai etelärajalle. Kauhavan ilmasotakoulun visiot eurooppalaisesta koulutuksesta olivat ihan tosi hyvät. Jos oikein olen ymmärtänyt, niin joitakin niitä tukevia sopimuksia on jo neuvoteltu, ellei peräti solmittukin. Ainakin nämä asiat Wallin onnistuisi täysin romuttamaan, jos hänen suunnitelmansa ihan oikeasti toteutuisi. Pelottaa kovasti, että Suomesta ei löydy riittävästi järkeä näiden suunnitelmien estämiseksi.

Järjen puute tuntuukin olevan suurin puute meidän valtionhallinnossa. Tällaista puolustusjärjestelmän sotkemista tuskin missään muualla voi tapahtua. Ja uskokaa tai älkää, mutta koko mullistuksen taustalla on puhtaasti kielipolitiikka. Jos oikeasti olisi haettu säästöjä, olisi niitä löydetty kyllä ihan muualta.
En minä ilokseni tällaisia juttuja kirjoittele. Minä itken. Se on kauheaa todeta, millaisten tumpeloiden käsissä on maamme tulevaisuus.

Kuolemaani en koskaan ole toivonut, mutta en halua nähdä kun Suomi ajautuu kreikan kohtaloon. En myöskään halua paskoa vaippoihini jossakin laitoksessa ja kuunnella kuinka Kataisen kaltaiset poliittiset broilerit puhuvat hyvinvointivaltiosta. Se tosiasia on myönnettävä, että Suomi ei nyt ole hyvinvointivaltio, mutta siitä ehkä voitaisiin sellainen tehdä. Se vaatii aimo annoksen maalaisjärkeä ja asioiden oikeaa priorisoimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti