sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Kerran vielä kuntauudistuksesta

No voipi olla, että kirjoitantästä aiheesta vielä toisenkin kerran ja jopa kolmannenkin. Sen verran kuuma asia tämä kuntauudistus nyt on.

Kovin vähän tätä blogia on luettu, joka tietenkin voi johtua monestakin syystä. Suurin syy on varmaan se, että en ole julkisuuden henkilö. Olen toki tuotantotalousinsinööri ja tiedän yhtä ja toista kustannusten muodostumisesta, tai vastaavasti säästöjen syntymisestä. Se nyt ei vaarmaan paljon paina, kun en ole edes tangolaulaja enkä pitkänmatkan hiihtäjä. Suuren yleisön käsityksen mukaan en mitenkään ole voinut saada samanlaista pätevyyttä kuin nämä arvohenkilöt. Se nyt vaan Suomessa on niin, että jopa TV:n kuuluttaja voi saavuttaa kaiken kattavan asiantuntemuksen. Tämä ihan vain siksi, että naama on tuttu koko kansalle.

Kaikkia näitä kaikkien alojen asiantuntijoita uhmaten uskallan väittää, että monet Suomen hallituksen tiumet ovat kovasti järjen vastaisia. Järjenvastaisia siksi, että odotiettujen säästöjen sijasta niillä lisätään vain yhteiskunnan kuluja.

Juu juu. Ei se niin ole, että sanotaan jonkun toimenpiteen olevan pakollinen siksi, että on pakko saada säästöjä aikaan. Sehän on ihan totta, mutta kun nämä toimenpiteet eivät tuo säästöjä, vaan tosiasiassa lisäävät kustannuksia. Siihenhän meillä ei oikeasti olisi varaa juuri nyt.

Jostain syystä ei hyvä hallituksemme ole lainkaan ollut kiinnostunut oikeiden asiantuntijoiden mielipiteistä. Tuotantotaloudestahan tässä on kysymys, niin että itsekin voin pitää itseäni asiantuntijana. Rohkeasti uskallan väittää, että kuntauudistus esitetyssä muodossa ei tuo säästöjä. Suurimmissa osin se lisää kuntien kustannuksia.

Jos joku oikeasti pystyy osoittamaan laskelman, joka osoittaa miten säästöt syntyvät, niin kiitos siitä.

Toki minäkin silloin julkaisen ne laskelmani, jotka osoittavat tasan päinvastaista. Niin, sorry vaan kovasti. Olen oikein laskenut, joten en ole käyttänyt mitään "mutu-" tai "petu"-menetelmää.

Siitä sitten vaan todistelemaan.

Ihan samaa en väitä armeijan alasajon suhteen. Sillä varmaan on mahdollista saada aikaan myös säästöjä. Säästöjen kannalta sillä ei kuitenkaan ole kovin suurta merkitystä, sillä toiminnan tehostamisella olisi päästy samaan, ellei peräti parempaan ratkaisuun.

Selvää kuitenkin on, että tähän "leikkaukseen" sisältyi paljon poliittista kähmintää ja suomalaista korruptiota.

Voi hyvät veljet, mihin Suomessa on menty. Ihan kohta veli venäläinenkin toimii rehellisemmin kuin meidän omat vallanpitäjämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti