keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Oikeassa olemisen tarve


Ei kukaan ole aina oikeassa, eikä ainakaan joka asiassa. Tämä pätee myös minuun, vaikka rohkenekin julkaista omia mielipiteitäni melkein asiasta kuin asiasta. Mielipiteitähän minulla kyllä on ja suhteellisen korkeasti oppineena myös jonkin verran tietoa. Kun tuo tieto yhdistetään mielipiteisiin, on aihetta olettaa, että ainakin osa kirjoituksistani perustuu johonkin muuhun kuin uskoon. Uskontoja on siis muitakin kuin kristinusko tai muut täällä planeetallamme rehottavat kirkkokunnat. Uskonto muuttuu lahkoksi silloin, kun lahkon jäsenet luulevat olevansa ainoita oikeassa olevia.

Jatkuva oikeassa olemisen tarve on huonommuuden tunnetta.

Kristinuskon tai vastaavan eettisen uskonnon lisäksi on olemassa suuri määrä muita uskontoja. On poliittista uskontoa, joka mitä suurimmassa määrin muistuttaa lahkolaisuutta, sillä siinä oma tarve kuvitellaan yhteiseksi hyväksi. Hieman samantapaisesta asiasta on kyse, kun jotakin yhteiskunnallisesti merkittävää asiaa yritetään saada koko kansan hyväksymäksi.  Asian puolestapuhujat eivät aina usko edes itse asiaansa, mutta vääristelevät totuutta niin, että saavat osan kansaa aatteen taakse. Harvemmin tästä koko kansa hyötyy, mutta tietty ryhmä kasvattaa valtaansa tällä tavoin. Tämä on poliittista harhautusta, mutta osa kansaa saattaa uskoa tätä sanomaa.

Myös taloudellisiin päämääriin saatetaan pyrkiä samalla tavoin.
Esitetään vääristeltyjä laskelmia milloin mistäkin asiasta ja sokeasti luotetaan siihen, että normikansalaisen matemaattiset taidot eivät riitä virheiden havaitsemiseen. Näinhän se oikeasti onkin, ja jos lobbareiksi on onnistuttu värväämään taitavia markkinamiehiä, niin melkeinpä asia kun asia saadaan näyttämään hyödylliseltä.

Epäilen, että minut jo tunnetaan tuulimyllyjen vastustajana, ja sellainenhan minä olen. Alun alkaen olen kannattanut noita voimaloita, mutta tiedon lisääntyessä olen kääntänyt kelkkani.

Tuulimyllyjä vastaan olen kääntynyt vasta silloin, kun löysin propagandasta ”lakuvirheet”.  Lopullinen niitti asiaan tuli, kun tutkin infraääntä ja sen vaikutusta ihmiseen.

Aluksi en edes tiennyt, että myllyistä lähtee ihmiskorvalle kuulumatonta ääntä, mutta kun sain sen selville, aloin ihmetellä, erikoistapauksia me suomalaiset olemme, ettei se vaikuta meihin mitenkään. Olen antanut kertoa itselleni, että USA on suunnitellut infraääniasetta. Ei tuo ”ääni” voi siis ihan vaaratonta olla.  

 
Infraäänen vaaran opin tuntemaan sairastuttuani itse vibroakustiseen oireyhtymään ja jouduin muuttamaan pois myllyjen vaikutusalueelta.

Täällä Jyväskylässä nuo oireet hävisivät, mutta jotkut lehtiuutiset kyllä pelottavat.

Yksi ihminen voi olla melkein mitä mieltä tahansa, mutta jos joku asia jakaa ihmisiä keskenään, on syytä tarkastella asiaa hieman tarkemmin. Jos et halua edes tarkastella asiaa toiselta laidalta, olet uskovainen.

Useimmat tuulivoimauskovaiset eivät halua kuulla tuulivoimanvastustajien mielipiteitä, koska nämä mielipiteet perustuvat yleensä tosiasioihin.

Selkeän muistutuksen tästä sain eräillä messuilla, jossa tuulivoimayhtiö esitteli hankkeitaan. Kerroin esittelijälle, että voisin kyllä minäkin kertoa hänelle noista laitteista. Hän kuunteli hetken, käänsi selkänsä ja poistui paikalta.  Faktat eivät kiinnostaneet, tai hän ei edes ymmärtänyt niitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti