perjantai 1. toukokuuta 2020

Kunnon kansalaiset

Vaikka Perussuomalainen puolue alun alkaen varmasti perustettiin juuri tuon mielleyhtymän mukaan, ja ehkä minäkin silloin liityin siihen osittain siitä syystä, ei tuo nimitys oikein nykytilaa enää vastaa.  Perussuomalaiset joskus ennen ja perussuomaliset nyt on kaksi aivan eri puoluetta.

Timo Soinin perustama puolue oli yhteistyökykyinen ja hallituskelpoinen puolue, johon ainakin minun oli helppo samaistua.  Ei sekään aina vastannut suomalaisia perusarvoja, mutta mikäpä puolue koskaan on ihan sellainen ollut. Ihminen on yksilö, ja se alkuperäisessä puolueessa sallittiin ja ymmärrettiin.

Suomen kansan enemmistö ei koskaan ole ollut niin epäinhimmillistä ja rasistista, kuin nykyinen ”persujen” ryhmittymä on.  Siinä mielessä nimeen ei enää ole oikeutusta, vaikka se toki juridisesti on ihan ok. Puolueen kannattajista tuskin puoletkaan on huomannut sitä prosessia, joka puolueen sisällä on tapahtunut ja jonka seurauksena puolue repesi kahtia. Silloinen hallitusryhmä toki ymmärsi, että ei suomalainen puolue voi olla tuollainen, ja se johti Sinisen tulevaisuuden perustamiseen.

Uskon, että ei Sininen tulevaisuuskaan ole ihan osuva nimi puolueelle, mutta olisiko sitten oikeampi ollut antaa puolueen nimeksi vaikkapa Kunnon kansalaiset. Ehkäpä sekään ei ihan nappiin osuisi, mutta olisi se yhtä lähellä totuutta kuin tuo ”nykypersujen” haltuunsa saama nimitys, jonka turvin yhä edelleen porskutellaan melko korkeilla kannatusluvuilla. Kun tuo parikymmentä prosenttia käännetäänkin niin, että lähes 80% vastustaa puoluetta, ollaan lähempänä totuutta. 

Mikään ei ole vaikeampaa kuin tulevaisuuden ennustaminen, mutta ainakin minun on erittäin vaikea uskoa, että esimerkiksi rasismi on Suomen kansan kannattama arvo, vaikka se tuntuu olevan ”nykypersujen” johtava teema. Hartaasti toivon, että koskaan ei tulisi sitä päivää, että nykypersut kelpaisivat Suomen halitukseen.

On kyllä totta, että noin parikymmentä prosenttia suomalaisista on enemmän tai vähemmän maahanmuuttovastaisia, mutta he ovat enimmäkseen vain tietämättömiä. Tätä tietämättömyyttä ”persut” käyttävät häikäilemättä hyväkseen. Uskonkin, että suurin osa kannatuksesta kerätäänkin juuri tuosta porukasta.  Koska kysymys on jonkinasteisesta uskonnosta, saattaa viedä aikansa, ennen kuin noiden ihmisten silmät aukeavat. Se vaatii omakohtaisen tutustumisen meille vieraisiin ihmisiin ja ehkä myös tutustumisen tilastoihin.  Näin kävi minullekin, vaikka täytyy myöntää, että olin jo aika paljon matkustanut ulkomaila ja mietin, mikä vika näissä ihmisissä muka on. No en vieläkään ole löytänyt sitä vikaa, mutta en toki ole enää etsinytkään. Siitä olen kuitenkin jokseenkin varma, että postin lakko ei ollut maahanmuuttajien syytä.
Sen olen monilta työnantajilta kuullut, että ulkomaalaiset ovat huomattavasti suomalaisia ahkerampia. Viimeksi kuulin, kuinka eräs marjanviljelijä valitti, että ilman ulkomaalaista työvoimaa marjat saattavat jäädä maahan. Suomalaiset eivät kuulemma pysty samaan kuin ahkerat ulkomaalaiset. Samaa valitti eräs insinööri, että vaikeimpiin ja likaisimpiin töihin ei yksinkertaisesti saa suomalaista työvoimaa.
En usko, että oikea suomalainen on noin työtä karttavaa. Jospa se onkin niin, että meidän työreservit koostuvat noista itseään perussuomalaisiksi nimittävistä puolueen äänestäjistä, joissa ei oikeasti ole perussuomalaisuuden häivääkään.

Erottuuhan siitäkin joukosta joku todellinen perussuomalainen. Ahkera ja juopotteleva sahanteroittaja.

Tilastoista varoitan vielä sen verran, että opetelkaa niitä lukemaan.  Tilastotiede on vaikea aihe, ja kun se lopulta avautuu, saattavat silmätkin avautua.





  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti